Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je na stadionu Lužnjiki u Moskvi u derbiju kvalifikacijske skupine H odigrala bez golova protiv domaćina Rusije.


Vatreni će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama igrati u subotu protiv Slovačke u Bratislavi.

Dvoboj s Rusima, ali nadolazeći sa Slovacima komentirali su danas od 15 sati Mario Pašalić i Josip Juranović na konferenciji za medije.

– Prema naprijed nismo imali izrazitih šansi, ali prema nazad smo dobro stajali. Nismo ni mi njima puno toga dozvolili. Mislim da je remi najrealniji ishod, rekao je Pašalić.

– Bit će nezgodno što imamo dva gostovanja zaredom, puno vremena smo izgubili na putu, ali moramo se prilagoditi. Već od večeras ide priprema za Slovačku, vjerujem da možemo to odraditi na pravi način. Vjerujem da možemo s tri boda doći na Poljud, i da zaključimo rujanski ciklus sa sedam bodova, dodao je Pašalić.

Osvrnuo se na utakmicu sa Slovačkom.

– Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to treba pokazati na terenu. Vjerujem da možemo doći do tri boda, smatra Pašalić te dodaje da je dobro izgledala Hrvatska u vezi s obzirom da su prvi put igrali s ovim igračima u ovoj formaciji.

– Dobro smo se prilagodili, izbornik je rekao što očekuje od nas. Prihvatili smo njegove sugestiji i odradili najbolje moguće. S vremenom će biti bolje, ali za prvu utakmicu je bilo dobro, rekao je Pašalić.

Komentirao je utakmicu sa Slovačkom i izjednačenu kvalifikacijsku skupinu.

– Poznajemo većinu igrača, mogu biti neugodni, na Euru nisu pokazali svoje najbolje lice, igraju doma. I njima igra pobjeda da ostanu u igri za plasman, no ako budemo pravi, mislim da možemo do tri boda. Nezgodna je grupa, svi smo u tri boda, nema laganih protivnika, ali u subotu je idealna prilika da dođemo do pobjede i da se odvojimo od ostatka, zaključio je Pašalić. Smatra da Hrvatska može i bolje prema naprijed. – U ofenzivnom dijelu imamo napadače različitih karakteristika i vjerujem da će izbornik pronaći sistemsko rješenje da to bude bolje u sljedećim utakmicama, rekao je Pašalić.

Josip Juranović osvrnuo se na izgled obrane protiv Rusije.

– Nismo igrali zajedno prije, ali bili smo kompaktni, pričali smo na terenu i nismo im dozvoljavali ulaske u šanse. Poslije utakmice smo zaključili da je obrana bila dobra na utakmici, rekao je Juranović te komentirao naporan ritam koji je imao u posljednjih 20 dana.

– Otišao sam stepenicu dalje u Celtic, jedva čekam ostaviti trag tamo, kao i Legiji. Reprezentacija je sveti dres, nema tu povlačenja i ideš glavom na kopačku, rekao je Juranović. Smatra da nam je nedostajalo više koncentracije u napadu protiv Rusije.

– Izbornik nam je rekao da igramo svoju igru, dodao je Juranović.

Analiza sljedećeg protivnika tek slijedi.

– Jučer smo vratili u pet ujutro u hotel, danas ćemo sjesti i razgovarati s izbornikom. Tako da vam sutra mogu odgovoriti na pitanje o Slovačkoj. Idemo sa srce u tu utakmicu, pokazati gard i kvalitete, to je najvažnije, rekao je Juranović te dodao da se vidi da je skupina jako nezgodna i izjednačena. – Ako će Slovaci biti agresivni zbog toga jer smo ih zadnji put pobijedili u gostima, mi moramo biti agresivni, zaključio je Juranović.

Hrvatska i Rusija su ostale na vrhu ljestvice sa po sedam osvojenih bodova, jednim više od treće Slovačke, a tri više od Slovenije, Malte i Cipra.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!