Hrvatska U-21 reprezentacija je s dosta novih igrača dobro otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2023. godine, s 2:0, a pobjeda je lako mogla biti i uvjerljivija, je u Velikoj gorici pobijedila Azerbajdžan. Izbornik Igor Bišćan bio je zadovoljan, no očekuje još i bolje predstave svojih igrača.

– Pobjeda je najbitnija, tri boda. Bili smo malo znatiželjni da vidimo kako će to sve izgledati, prva utakmica, novi ciklus, puno novih igrača. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu. Mislim da smo tu i riješili na način kako smo ušli u utakmicu protiv ekipe koja ipak nije naša razina i kvaliteta te smo je stavili u probleme. Nismo im dali priliku da se snađu, da se adaptiraju na utakmicu i okolnosti. U tom periodu smo zabili gol, brzo i drugi, pa time praktično riješili utakmicu. Sigurno smo trebali zabiti još koji gol s obzirom na toliki broj šansi i izlazaka pred njihov gol. Mislim da smo jednostavno trebali, rekao je Bišćan te nastavio:

– U drugom je poluvremenu falilo malo mirnoće, malo lucidnosti i možda je i energija pala, jer smo se i dosta potrošili prvo poluvrijeme. No sve u svemu sam zadovoljan. Mislim da će ti dečki rasti i biti sve bolji i bolji kako će sezona odmicati, kako će oni nadam se imati svoju minutažu u klubovima u ovom uzrastu. Vjerujem da ćemo kako će kvalifikacije odmicati biti sve bolji i bolji, smatra izbornik.

O strijelcu prvog pogotka, debitantu Luki Sučiću, je rekao:

– Znanje je neosporno. Vidi se da osjeća igru, da osjeća suigrače, da je tehnički jako dobar, pravi playmaker koji je u stanju razigrati momčad. Postigao je pogodak tako da je i konkretnim učinkom obilježio utakmicu. Imamo velika očekivanja od njega. On je igrač koji igra u vrlo visokom nivou u svom klubu. Vjerujem da ćemo ga još dugo gledati i često u dresu hrvatske reprezentacije, smatra Bišćan, koji je pohvalio i Sučićevog suigrača u RB Salzburgu i drugog današnjeg strijelca za mlade Vatrene Roka Šimića:

– Drago mi je i zbog Roka koji je isto mlad, 2003. godište. Dečko je zaslužio. Ogromnu energiju je donio u utakmicu. Tako je lijepo kada tako mladi igrač bude nagrađen golom. Moram pohvaliti i sve druge. Bili su ozbiljni od prve minute. Stvarali su pritisak i to je dovelo do gola i to je to.

Najavio je i sljedeći izazov U-21 reprezentacije:

– Finska će biti nešto drugačija utakmica, putujemo i igramo u gostima. Mislim da smo mi bolja momčad. Ako ćemo igrati na nivou, biti ozbiljni kao što smo bili danas, prvo poluvrijeme posebno, onda ćemo biti ok, zaključio je Bišćan.

Mlade hrvatske nogometaše 7. rujna očekuje gostovanje kod Finske. U ovoj skupini su i Austrija, Estonija te Norveška. Kvalifikacije u skupini A otvorili su još u lipnju Austrija i Estonija, a slavili su Austrijanci s 2:0.

Na Europsko prvenstvo U-21 direktno će se plasirati devet pobjednika skupina kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam drugoplasiranih momčadi igraju dodatne kvalifikacije za odlazak na Euro.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!