Brazilska nogometna reprezentacija ostvarila je sedmu uzastopnu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru i na prvom je mjestu u skupini sa stopostotnim učinkom. Peterostruki svjetski prvak pobijedio je Čile s 1-0, a jedini strijelac bio je Everton Ribeiro u 64. minuti.

Brazil je na prvom mjestu s 21 bodom, dok je Argentina sa šest bodova manje nakon pobjede protiv Venezuele 3-1 u gostima. Lautaro Martinez (’45), Joaquin Correa (’71) i Angel Correa (’74) zabili su za dvostruke svjetske prvake u Caracasu, dok je počasni pogodak za domaćine postigao Yeferson Soteldo u četvrtoj minuti produžetka. Najbolji argentinski igrač Lionel Messi pretrpio je žestoki start u prvom poluvremenu za crveni karton, a nakon utakmice dječak i još nekolicina navijača utrčali su u teren da se pozdrave s njim.

U preostale tri utakmice južnoameričkih kvalifikacija, Ekvador je pobijedio Paragvaj 2-0, dok su Bolivija i Kolumbija te Peru i Urugvaj odigrali neriješeno 1-1.

Pet najboljih reprezentacija iz južnoameričkih kvalifikacija izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. Nakon sedam utakmica, Brazil ima 21 bod, Argentina 15, Ekvador 12, Urugvaj i Kolumbija po devet, Paragvaj sedam, Čile i Bolivija po šest, Peru pet i Venezuela četiri boda.

Sinoć su se igrale i prve kvalifikacijske utakmice Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba. Jedinu pobjedu ostvario je Meksiko koji je pobijedio Jamajku s 2-1, a u ostalim utakmicama momčadi su odigrale neriješeno. Kanada je na svom terenu remizirala s Hondurasom 1-1, a u utakmicama između Paname i Kostarike te Salvadora i SAD-a nije bilo golova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!