Hrvatska nogometna reprezentacija nakon gostovanja u Rusiji i Slovačkoj, na kojima je osvojila četiri boda, u utorak na Poljudu dočekuje Sloveniju. Utakmicu su najavili golman Ivicu Ivušić i napadač Marko Livaja.

– Kvalitetnija smo momčad od Slovenije, moramo se tako postaviti i to pokazati na terenu. Kek je dokazano dobar trener i iskusan trener, dobro poznaje našu momčad, ali mi imamo kvalitetnije igrače i moramo biti koncentrirani na sebe i onda pobjeda ne bi trebala biti upitna. Ovdje publika lako ponese momčad, ali mi imamo iskusne igrače iz velikih klubova i oni se znaju nositi s pritiskom, rekao je Livaja, dodavši da se “ne opterećuje time hoće li bit starter, jer to je pitanje za izbornika”, koji kaže da on može zaigrati bolje:

– Može dosta bolje, nova pozicija, novi sustav, dajem sve od sebe i sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju. 

O tome kako se uklopio u reprezentaciju kaže:

– Ovo su većinom momci s kojima sam skupa prošao mlađe selekcije, dosta pričamo, pričali smo i prije, rekao je Livaja.

Ivica Ivušić odlično je branio u Bratislavi, a u utorak očekuje čvrstu utakmicu:

– Hvala izborniku na povjerenju koje mi je ukazao za utakmicu protiv Slovačke. Budem li branio protiv Slovenije, morat ću biti koncentriran, ali to je tako. To je golmanski posao. Očekujem čvrstu utakmicu i siguran sam da će izbornik znati kako je postaviti. Očekujem podršku tribina, kaže Ivušić.

Nakon Rusije rijetko smo ostajali “čiste mreže”. 

– U ove dvije utakmice nismo primili gol, što pokazuje da ekipa radi odličan posao, sve smo odradili kako su izbornik i stožer tražili, odgovorio je Ivušić.

Na pitanje što očekuje od utakmice sa Slovenijom kaže:

– Očekujem čvrstu utakmicu, a mi trebamo gledati sebe i našu igru. Siguran sam da će izbornik i stožer sve dobro posložiti i dobro izanalizirati Slovence te da će to, uz podršku s tribina, izgledati jako dobro, smatra Ivušić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!