Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra susret 6. kola, a svoj četvrti meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Protivnik našoj reprezentaciji je Kazahstan, reprezentacija koja kao i mi ima dva boda do sada na svome kontu. Nama je pobjeda prijeko potrebna kako bismo ostali u trci za drugo mjesto na ljestvici, a dva susreta protiv Kazahstana koja slijede mogla bi u velikoj mjeri odgovoriti na pitanje da li se možemo boriti za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Ivaylo Petev već ima u većoj mjeri spremljenu ekipu za večeras. Očekuje se da nastupi ista momčad kao protiv Francuske, s tim da bi uz desnu aut liniju zaigrao Branimir Cipetić umjesto ozlijeđenog Matea Sušića. Sead Kolašinac se uspio oporaviti i on će zauzeti svoje mjesto na lijevom beku, dok obrambreni trojac Ahmedhodžić-Hadžikadunić- Saničanin nema potrebe mijenjati jer sjajno obavljaju posao.

U veznom redu Miralem Pjanić, Gojko Cimirot i Amir Hadžiahmetović su također odlično odradili posao, dok je pored kapetana Edina Džeke u napadu planiran Ermedin Demirović.

Utakmica BiH – Kazahstan igra se od 20.45.

izvor: sport1.ba

error: Content is protected !!