Broj oboljelih od koronavirusa proteklih tjedana raste, a tešku kliničku sliku sve češće imaju i mlađi pacijenti. Sve je počelo u prosincu prošle godine. Bolovi u tijelu, temperatura i malaksalost. Test na koronavirus bio je pozitivan. 

– Uzeo me krevet što bi se reklo, nisam se mogao maknuti. Nije me bilo briga za ništa. Imao sam obostranu upalu pluća. Spuštao sam temperaturu, pio antibiotike, dexamethasone 35 dana. Bilo je teško. Stalno sam mjerio kako dišem. Ja sam dosta dobro disao, ali kad je bilo problema išao sam u bolnicu. U tih 35 dana tri put sam išao u bolnicu, rekao je Igor Blaslov.

Ostati psihički snažan bilo je najteže, kaže Igor.

– Dva dana nemate temperature i mislite, evo gotovo je. Međutim, opet temperatura, opet sve po starome i to vas deprimira. Ne znate gdje je tu kraj i kakav je kraj. Najgora je bila ta neizvjesnost. Što će biti sutra, hoće li proći ili će nekako drukčije završiti, naglasio je Igor.

Završilo je bez hospitalizacije. No posljedice i dalje osjeća. I ovih dana je na pretragama.

– Uho, grlo, nos bio je pregled. Bila je gastroskopija. Sad idemo na sljedeću pretragu – vidjet ćemo što je sa štitnjačom. Ja imam neke posljedice u grlu, gutanju i ne znam je l’ bi to pripisao koroni ili ne ali u svakom slučaju one su tu, dodao je Igor.

Zato se i cijepio. Dvjema dozama.

– Ja vjerujem medicini i vjerujem liječnicima. Danas kad vas nešto zaboli idemo u bolnicu, je l’ tako, i zovemo hitnu pomoć, tražimo pomoć od njih, istaknuo je Igor.

Pomogli su mu, kaže, i prije dvanaest godina, kad je isto tako teško obolio.

– Godine 2009., radi se o hematološkoj bolesti, Non-Hodgkinov limfom. Liječenje je trajalo godinu dana. Aktivno. Primao sam kemoterapije i nakon toga je bilo sve u redu. Idem na redovite kontrole, poručio je.

Unatoč svemu i dalje aktivno vodi zadarsku podružnicu Udruge leukemija i limfomi. Nastavlja, kaže, svoju borbu i humanitarni rad.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!