Četvrto kolo regionalne košarkaške ABA lige donosi zagrebačko-beogradski derbi. 

Cibona od 19 sati u košarkaškom centru “Dražen Petrović” dočekuje Partizan. Bit će to dvoboj jedinih neporaženih momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Vukovi su u prethodna tri kola upisali pobjede protiv Mornara, Mege i Zadra, dok je Partizan slavio u ogledima protiv Zadra, Splita i SC Derbyja iz Podgorice.

Cibona i Partizan početkom rujna su igrali na pripremnom turniru Liburnija kupu u Opatiji. Vukovi su bili uspješniji 71:64 na putu do osvajanja turnira, a u finalu su svladali talijanskog prvoligaša Carpageno Prosciutto iz Pesara koji vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović

No, strateg Cibone Vladimir Jovanović svjestan je da je pripremna utakmica jedno, a natjecateljska nešto sasvim drugo i očekuje tešku utakmicu.

– Sigurno da je Partizan veliki protivnik i da će ovo biti dobra utakmica, mi smo jedine neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu natjecanja što utakmici dodaje još jednu posebnu draž. Svjesni smo njihove kvalitete i snage, znamo da su oni ekipa koja je složena za najviše ciljeve, istaknuo je trener Vukova. 

– Cibona je jedna veoma mlada momčad koja igra agresivnu košarku, a u prva tri kola pokazala je kvalitetu koja ima. Spremamo se i probat ćemo odigrati najbolje moguće imajući u vidu i pripremnu utakmicu koju smo odigrali protiv njih u Opatiji, rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči utakmice.

Raspored 4. kola:

15. listopada
Cibona – Partizan

16. listopada
Budućnost VOLI – Igokea

17. listopada
Split – SC Derby
Krka – Zadar
Borac – Mega Basket
FMP – Mornar-Barsko zlato
Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!