Mostarska rukometašica, Nikolina Čutura ovog je ljeta napustila ekipu Gruda i karijeru nastavila u švicarskoj ekipi LC Brühl.

Riječ je o timu koji dolazi iz St Gülena i ima čak 31 titulu prvaka Švicarske. Za Nikolinu će ovo biti svakako iskorak u karijeri nakon sjajnih nastupa u dresu Gruda s kojima je bila višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine, te osvajačica Kupa naše zemlje.

U dresu Gruda ponijela je epitet za jednu od najboljih rukometašica u Bosni i Hercegovini, a ova djevojka rođena 1998. godine pokazala je da ima mnogo toga pokazati i na europskoj sceni. Nikolinu smo ‘uhvatili’ u rodnom Mostaru, gdje je došla obraniti magistarski rad na Farmaceutskom fakultetu.  S njom je razgovarao naš novinar Mateo Marinović. 

Nikolina, prije svega čestitke na završenom fakultetu. Prije otprilike mjesec dana karijeru ste nastavili u švicarskoj ekipi LC Brühl. Kakvi su Vaši prvi dojmovi?

-Hvala na čestitkama. Prošlo je već više od mjesec dana, dosta toga se nakupilo. Bilo je tu dosta nekog sadržaja, no sve u svemu prvi dojmovi su odlični i nadam se da će tako i ostati.

Prelazak u Švicarsku svakako je velik iskorak u Vašoj karijeri. Je li Vam se bilo teško prilagoditi na nove suigračice i ligu?

Odlučila sam se za tu stepenicu više. Naravno, svaki početak je težak, ali polako se navikavam. Dosta su mi pomogle nove suigračice na čemu sam im zahvalna, te se nadam da će tako i ostati.

Slijedi neizbježno pitanje, možete li usporediti kvalitetu i način igre na našim prostorima i u Švicarskoj? U čemu je najveća razlika?

Sigurno da je u Švicarskoj razina više. Ono što bih navela kao najveću prednost je organiziranost. U Bosni i Hercegovini najveći je problem nedostatak termina za treninge i nemogućnost da klubovi svaki dan treniraju više puta dnevno. Možda je to ključni razlog.
 
U dresu Gruda bili ste jedna od boljih igračica u državi i dugogodišnja kapetanica. Koliko Vam je to iskustvo “vođenja“ drugih igračica na terenu pomoglo prilikom prilagodbe u novom klubu?

Još se prilagođavam na novu sredinu. No, sigurno mi je iskustvo iz Gruda dosta pomoglo, ali vjerujem da će s vremenom sve doći na svoje.

Jeste li nastavili pratiti domaću ligu, što prognozirate ove sezone za svoj bivši klub? Grude su u sezonu ušle s pomlađenom ekipom.

Naravno, nažalost liga je slabija s godine na godinu. Moj favorit su Grude i vidim ih u samom vrhu.

Nedavno se i magistrirali na Farmaceutskom fakultetu u Mostaru i tako pokazali da se sve može stići.

Zvuči nezamislivo to dvoje. To je bila moja čvrsta želja.  KIad ste uporni sve se može stići.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!