Drugog dana 5. izdanja porečkog Sport Festa u konferencijskom dijelu nastupili su brojni govornici, a među njima i dvostruki zlatni veslački olimpijac Martin Sinković, koji je govorio na temu Kako je biti olimpijac i uspjeti ostati na vrhu.

. Biti olimpijac je nešto više od biti sportaš. To je odgovornost i čast, a svatko bi trebao težiti osnovnim olimpijskim vrijednostima. Mi zaista to živimo u punom smislu te riječi. Uvijek težimo apsolutnom savršenstvu, a mislimo da to možemo postići u dvojcu na pariće, istaknuo je Martin Sinković tijekom iznimno zanimljivog panela, dotaknuvši se pritom i posljednjih Olimpijskih igara kao i planova za budućnost.

U subotnjem dijelu konferencijskog programa za govornicu su također stali i Danijel Šaškin, Dubravko Šimenc, Nikola Pilić, Hrvoje Horvat, Marko Vukojević, Ivan Herak, Marijan Kustić i gost iznenađenja – Ivan Klasnić.

Proslavljeni nogometni reprezentativac pojasnio je kako danas u 42. godini živi s četvrtim bubregom u sebi, nakon što je nekoliko tjedana imao majčin, potom gotovo cijelo desetljeće očev presađeni bubreg, a već četiri godine nositelj je bubrega nepoznate preminule ženske osobe.

Klasnić je ustvrdio da barem sada dok traje pandemija koronavirusa, svi oni koji nisu znali cijeniti život, počnu ga cijeniti kao najveće blago.

I drugi dan Sport Festa obilovao je natjecanjima i drugim popratnim sadržajima koji su bili mamac za brojne posjetitelje

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!