Jednostavna torta bez pečenja inspirirana popularnom Kinder Country čokoladicom! Niste ju još isprobali? Ne čekajte vikend, toliko je jednostavna da ju možete pripremiti već danas. Hrskava podloga od ekspandiranih pahuljica i čokolade, upotpunjena laganom bijelom kremom pravi je užitak za nepce!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Podloga od pahuljica

  • 165 g mliječne čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica tekućeg meda
  • 125 g ekspandiranih pahuljica

Bijela krema

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 40 g šećera u prahu
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 2 paketića šlag fixa
  • 200 g milerama
  • 250 mascarpone sira
  • 1 žlica tekućeg meda

Priprema

Čokoladu i kokosovo ulje otopite na pari pa pomiješajte s ekspandiranim pahuljicama i medom. Možete koristiti pirove, rižine pa čak i quinoa pahuljice, ovisno koje volite.

Dno kalupa za torte promjera 20 cm prekrijte masnim papirom. Pripremljenu smjesu istresite u kalup, pahuljice lijepo poravnajte i spremite ih u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada ohladi.

Za pripremu kreme slatkom vrhnju dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i krem fix (šlag fix) te miksajte dok ne dobijete mekano tučeni šlag. Zatim dodajte ostale sastojke – mascarpone sir, mileram i med. Kremu još kratko izmiksajte, do željene gustoće. Kremu rasporedite preko čokoladnih pahuljica, lijepo ju poravnajte. Tortu spremite u hladnjak na par sati kako bi se krema dobro stisnula.

Tortu prije posluživanja stavite da odstoji na sobnoj temperaturi 5-10 minuta kako bi se čokoladna podloga s pahuljicama lakše rezala.

Dobar tek!

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!