Sočan čokoladni kolač s lješnjacima – jednostavan za pripremu, a jako ukusan! U ovo predbožićno vrijeme u kolač obavezno dodajte začine za medenjake i cimet zbog kojih će ovaj kolač biti još ukusniji.

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Sastojci za biskvit

  • 4 jaja
  • 120 g smeđeg šećera
  • 160 g maslaca
  • 160 g čokolade
  • 65 g glatkog brašna
  • 60 g mljevenih lješnjaka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica začina za medenjake
  • ½ žličice cimeta

Čokoladna glazura

  • 100 g čokolade
  • 2 žlice ulja

Priprema

Lješnjake kratko tostirajte na tavici ili u pećnici, ohladite ih i sameljite.

Čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane.

Jaja i šećer miksajte 4-5 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac.

Na kraju lagano umiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, mljevene lješnjake te začine, cimet i začin za medenjake.

Smjesu za kolač izlijte u manji kalup. Ja sam ga pekla u Zenker kalupu koji mi je idealan za ovakve manje kolače. Kolač pecite 30-tak minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali 2 žlice ulja. Po želji kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima, naravno prethodno tostiranim kako bi imali bogatiju aromu.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com