Na dnevnom redu 3.sjednice Gradskog vijeća Ljubuški našlo se čak 19 točaka koje su prošle mirno, tek uz poneko pitanje, počevši od Aktualnog sata.

Ipak, najviše zanimanja pobudilo je usvajanje Prijedloga o godišnjim nagradama Grada Ljubuškog i Prijedlog o smanjenju cijena usluga Dječjeg vrtića u Ljubuškom.

Nakon što je Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Ljubuški, na sjednici održanoj u petak donijelo prijedlog kandidata za dodjelu javnih priznanja koja se dodjeljuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog 2021. godine, isti su se našli da današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ove godine se ne dodjeljuje Zlatni grb Grada Ljubuškog, a nagradu za životno djelo dobio je dr. Mate Šalinović koji je cijeli svoj život posvetio brizi za zdravlje građana Ljubuškog, pa i u vrijeme dok je bio u mirovini bio je na raspolaganju svima koji su trebali stručnu pomoć.

Godišnja nagrada Grada Ljubuškog je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna postignuća i doprinos u svim područjima djelatnosti gospodarskog i društvenog života Grada. Ove godine dodjeljuju se dvije nagrade u ovoj kategoriji, tvrtka „Elektro-Milas“ i Dom zdravlja Ljubuški.

Elektro-Milas je tvrtka koja godinama uspješno radi ne samo u Ljubuškom i BiH već i šire, a poznata je po korektnom odnosu prema zaposlenicima i klijentima.

Dom zdravlja svojim redovnim aktivnostima dao je izuzetan doprinos i u COVID krizi, cijelo je vrijeme bio na raspolaganju pacijentima i oboljelima na veliko zadovoljstvo korisnika.

Na sjednici je usvojena Odluka o smanjenim cijenama usluga Dječjeg vrtića za 50 posto, te o sufinanciranju privatnih vrtića s po 20 000 KM godišnje kako bi i oni mogli smanjiti cijenu usluga sve s ciljem olakšanja obiteljima čija djeca koriste usluge dječjih vrtića.

Nakon sjednice Gradskog vijeća razgovarali smo s gradonačelnikom Vedranom Markotićem.

Poslušajte i integralnu sjednicu Gradskog vijeća

error: Content is protected !!