U malo skromnijem ambijentu nego ranijih godina u Ljubuškom je danas održano proglašenje „Najčitatelja 2020“, te su u Knjižnici Ljubuški dodijeljene nagrade i zahvalnice onima koji su najviše čitali u prošloj godini.

U kategoriji odraslih „Najčitateljem“ je proglašena Mirjana Bačić, strastvena čitateljica, kojoj je ovo već treći put da dobiva ovo priznanje, a u kategoriji učenika osnovnih škola „Najčitateljem za 2020. godinu“ proglašena je 11-godišnja Lucijana Buntić.

Uoči same dodjele nagrada, kratki govor je održao voditelj Knjižnice Ivica Vizentaner koji se zahvalio najčitatelijma poručivši im da su oni primjer i uzor, a potom je nagrade dobitnicima uručio Ivan Bebek, ravnatelj Javne ustanove Kulturno-športski centar Ljubuški.  

On je za Radio Ljubuški rekao kako je ova nagrada poziv drugima da uzmu knjige i čitaju.  

Što se tiče nagrađenih, Lucijana Buntić je učenica šestog razreda osnovne, a najviše voli čitati žanr fantastike; pročitala je sve Harry Potter knjige, Kronike iz Narnije, a u prošlog godini posebno joj se svidio i Dnevnik Pauline P.

Mirjana Bačić pak kaže kako čita sve što joj dođe pod ruku.  

Ovim putem bih se htjela zahvaliti Knjižnici Ljubuški, stvarno im puno puno hvala. Čitam sve knjige koje oni imaju ovdje, od romana, drama, krimi-romana, psiholoških drama, sve što mi dođe pod ruku…“ rekla je Bačić.

Knjiga koja je se posebno dojmila je “Tri Evine kćeri” autorice Elif Shafak.

Glavni lik je jedna djevojka iz Istambula koja dolazi u Oxford u Englesku studirati, a prati se religiozni odnos njezine obitelji, ona je odrasla u obitelji koja je rascjepkana između oca ateista i majke vjernice, i taj njezin dolazak u Englesku stvara psihološke drame.. Knjiga je stvarno odlična, ne bih previše odavala, neka je ljudi pročitaju…“, poručuje Bačić.

U audiozapisu poslušajte razgovor s Lucijanom Buntić, Mirjanom Bačić i Ivanom Bebekom

error: Content is protected !!