Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je jučer dr. sc. Nikolu Čiču i Miroslava Landeku, predsjednika i dopredsjednika Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Predsjednik Čiča upoznao je predsjednika Hercega s aktivnostima i djelovanjem, kao i vizijama koje Napredak ima u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu.

„Hrvatsko kulturno društvo Napredak od svog utemeljenja 1902. pa do danas postalo je i ostalo stjecište kulturnog i intelektualnog života Hrvata, i mnogih drugih na ovim prostorima. Sve što radimo, radimo radi ljudi i glavna nam je zadaća biti u službi čovjeka, posebno mladih ljudi. Želimo pomoći izgradnji boljeg društva ma gdje bili. Napredak je pokazao riječju i primjerom kako se može raditi i u najtežim uvjetima, puno i kvalitetno“, kazao je predsjednik Čiča, istaknuvši kako HKD Napredak ima više tisuća članova u 62 podružnice i 3 povjerenstva.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo djelovanjem HKD Napredak, ističući dobru suradnju s predstavnicima HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

„HKD Napredak jedno je od onih nacionalnih kulturnih društva kojega je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznala kao istinskog promotora kulture i očuvanja kulturne baštine. Kao rezultat narečenog, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije kontinuirano daje potporu organiziranju Napretkovih kulturnih sadržaja, kao i svim bitnim kulturnim zbivanjima u Gradu Mostaru i Županiji“, zaključio je predsjednik Herceg.

Gosp. Čiča zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu, na kojemu je iskazana obostrana spremnost za daljnjom suradnjom.

Izvor: Ljportal.com

error: Content is protected !!