Danska rukometna reprezentacija apsolutni je vladar svjetskog rukometa proteklih godina. Aktualni olimpijski pobjednici u Egiptu su ovog siječnja došli i do drugog uzastopnog naslova prvaka svijeta, a nakon što su na reprezentativnoj razini poharali konkurenciju, Danci će to isto pokušati napraviti i na klupskoj.

Preciznije rečeno, njihov prvak Aalborg gradi fenomenalnu momčad koju ćemo, kad se kompletira, slobodno moći zvati rukometni Dream Team.

Ljubitelje rukometa nedavno je zaintrigirala objava kako je za Aalborg potpisao najbolji svjetski šuter Mikkel Hansen. Vijest da je najkorisniji igrač protekla dva svjetska prvenstva odlučio napustiti PSG i po isteku ugovora u ljeto 2022. vratiti se u domovinu bila je nagovještaj toga da se na sjeveru Danske sprema nešto veliko.

U Aalborgu već igraju Henrik Mollgard, Magnus Saugstrup i Mads Christensen – trojica danskih reprezentativaca koji su osvojili zlato na SP-u u Egiptu protekli mjesec.

Tu su i tri igrača iz reprezentacije Švedske, koja je u finalu SP-a poražena od Danske: Felix Claar, Mikael Aggefors i Lukas Sandell.

Već sad je to respektabilna ekipa, koja je trenutačno na odličnoj trećoj poziciji u skupini B Lige prvaka (u kojoj je hrvatski prvak PPD Zagreb na začelju bez ijednog boda), a u idućoj sezoni i prije nego što im dođe Hansen bit će kudikamo jači.

Ovih dana potpisali su četiri pojačanja, od kojih je najzvučnije Aron Palmarsson. Islandski Balić završava svoju avanturu u Barceloni i stiže u Aalborg, baš kao i norveški reprezentativac Kristian Bjornsen iz njemačkog Wetzlara. Potvrđeni su i dolazak Jacoba Holma, još jednog svjetskog prvaka iz Egipta, kao i Sigvaldi Gudjonsson, Islanđanin koji stiže iz poljskog Kielcea.

Zanimljivo je da su i u trenutačnom kadru i među najavljenim pojačanjima Aalborga svi Skandinavci. Očito je plan pokupiti sve ono najbolje što skandinavski rukomet nudi i što je dostupno (jer Sandera Sagosena iz Kiela zasad ipak ne mogu dovesti) pa onda napasti sam europski tron.

izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!