U okviru projekta ‘Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine BiH i Crne Gore – Cycling Rural’, financiranog od strane Europske unije, 12. ožujka će u Ljubuškom biti organiziran forum aktivnog turizma pod nazivom ‘Adriatic Outdoor Adventure’.

Forum će okupiti međunarodne stručnjake iz oblasti aktivnog turizma, a zainteresirani će program pratiti putem Zoom aplikacije.

Organizator je Ured Vlade Zapadnohercegovačkog kantona za europske integracije.

Forum će otvoriti predstavljanje projekta ‘Cycling Rural’, polaznici će imati prigodu upoznati se s najuspješnijim inicijativama pokrenutim kroz projekte EU: Tourism, Adrenaline and Rafting Adventure – T.A.R.A. i Adriatic Canyoning.

Predstavit će se i aktualni projekti iz oblasti turizma: EU4Business, Tourism Development Promotion i Via Dinarica.

Projekt ‘Cycling Rural’ je započeo 1.10.2019. a provedba će trajati 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je oko 500.000 eura, od čega je EU osigurala 400.000 eura.

Nositelj projekta je Ured Vlade ZHK za europske integracije, a partneri su gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Drugi dio programa na forumu zaokružuje panel s međunarodnim govornicima koji će razgovarati o iskustvima i podijeliti uspješne priče kroz koje su prošli na putu razvoja aktivnog turizma širom Evrope.

Na panelu će sudjelovati Ed Lancaster iz European Cyclist Federation (Belgija); Jack Delf iz agencije Black Mountain Montenegro (Crna Gora); Iva Bencun iz agencije Feral Tours (Hrvatska), moderator panela će biti Nedo Pinezić, turistički savjetnik iz Hrvatske.

Izvor: Profitiraj.ba

error: Content is protected !!