Iako je visočka Bosna pri dnu ljestvice rukometne Premijer lige, velika tradicija kluba i činjenica da su se dobro pojačali u zimskoj stanci bili su upozorenje za ljubuški Izviđač uoči gostovanja u okviru 17. kola prvenstva.

Visočani imaju za cilj svakako izboriti opstanak, a trenutno su u vrlo nezahvalnoj zoni.

 Bilo je teško za pripremiti ovu utakmicu, ali smo uradili tijekom tjedna stvarno dobar posao. Bili smo agresivniji u ovoj utakmici u odnosu na prethodnu protiv Iskre i to je dalo rezultat. Imali smo dobru podrška golmana i dosta lakih golova. Ali moramo još poraditi na tranziciji jer smo imali dosta tehničkih greška. Tako da to može biti još puno bolje, istaknuo je trener Toni Čolina.

Efikasnošću su u redovima Skauta prednjačili Stjepan Jozinović sa 6 pogodaka, te sa po 5 su Milan Vukšić i Mladen Bošković. Ante Grbavac je upisao 14 obrana, odnosno 41% uspješnosti. Najefikasniji u redovima Bosne bio je Almir Osmanhodžić sa 7 pogodaka.

 Dok su bili svježi i koristili naše greške domaćini su bili “al pari”, kasnije je naša obrana dala rezultata i zato smo više napravili iz tranzicije. Bosna je dovela dosta igrača sa strane, sigurno treba vremena da se uigraju. To je bila olakotna okolnost za nas. Nadam se da će se uspjeti izvući i izboriti opstanak, poručio je Čolina.

Borac i Izviđač su iskoristili kikseve dobojske Sloge i blago se izdvojili na vodeće dvije pozicije u utrci za titulu prvaka BiH.

 Još je 13 kola ostalo, ima se dosta za igrati. Ali smo u bod, a uz nas tu su Gračanica i Sloga. Biće teško svako kolo, očekujem nove uspone i padove, ali se nadam da idemo u pravom smjeru. Slijedi nam meč sa Slavijom, pa priprema tijekom reprezentativne stanke za teško gostovanje Vogošći, zaključio je Toni Čolina.

Slavija nije odigrala utakmicu u Kupu te prvenstveno gostovanje Leotaru u Trebinju. Ovaj meč je registriran rezultatom 10:0 za Leotar, a Slaviji su oduzeta 2 boda. Oni su jučerašnjom utakmicom sa Lokomotivom ipak najavili da će nastaviti sa natjecanjem.

Er. B. / www.dnevni.ba

error: Content is protected !!