Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić (35) završio je karijeru, objavila je Lokomotiva, dok je Sammir raskinuo ugovor s “lokosima” i karijeru će nastaviti u Brazilu.

Jelavić je već neko vrijeme imao problema s ozljedom koljena, zbog čega se odlučio na prekid karijere.

– Nikica je postupio maksimalno korektno prema klubu gdje je u otvorenoj i iskrenoj komunikaciji zaključio kako je najbolja i najpoštenija opcija prekid nogometne karijere, te je Nikica i ovim postupkom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu. Velika nam je čast da bivša devetka reprezentacije Hrvatske, bivši igrač Glasgowa, Rapida West Hama, Hulla, Evertona, završava profesionalnu karijeru u Lokomotivi, objavili su s Kajzerice.

Jelavić je karijeru započeo u GOŠK-u iz Gabele, potom je igrao za Neretvu, a s 15 godina je stigao u Hajduku gdje se zadržao pet godina. Potom je igrao za bečki Rapid, Rangers, Everton, Hull City, West Ham United, Beijing Renhe i Guizhou Zhicheng, a kolovozu prošle godine vratio se u Hrvatsku u redove Lokomotive.

Za reprezentaciju je sakupio 36 nastupa, postigavši šest golova.

Lokomotivu je sporazumno napustio i Sammir, koji je dobio ponudu jednog brazilskog kluba.

Sammir je stigao u Lokomotivu u ljeto 2019. godine, a bio je to njegov treći povratak u Prvu HNL nakon dva mandata u Dinamu.

Bivši hrvatski reprezentativac je za Dinamo zabio 66 golova u 294 nastupa. Nakon prve “modre epizode” hrvatski Brazilac je 2014. godine preselio u Getafe, a potom je otišao u Kinu, gdje je igrao za Jiangsu Suningu i Hangzhou Greentownu. U Dinamo se vratio 2017. godine te je u 12 utakmica zabio jedan gol. Iz Maksimira je ponovno otišao u Kinu u Wuhan Zall, a potom i u brazilski Sport Recife.

U Hrvatsku se vratio u kolovozu 2019. godine potpisavši ugovor za Lokomotivu.

– Dao je velik obol u Lokomotivi, njegov doprinos je nemjerljiv, ne samo na terenu, nego pri učenju i usmjeravanju mladih nogometaša, jer svaki igrač je uz Sammira bio bolji igrač, poručili su iz zagrebačkog kluba

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!