Vlada Brčko distrikta osudila je u ponedjeljak ponovne slučajeve vandalskog ponašanja na objektima crkve  Presvetog Srca Isusova u Brčkom kao i na kapeli pravoslavnog groblja u Ulici J. Jovanovića Zmaja.
 
Policija Brčko distrikta BiH je na jutrošnjem zasjedanju izvijestila Kolegij Vlade o zaprimljenoj prijavi da je u noći 26./27. veljače 2021. godine od strane nepoznate osobe s kapele u pravoslavnom groblju u Ulici J. Jovanovića Zmaja otuđeno 5 bakrenih slivnika.
 
Također, policija je zaprimila još jednu prijavu da je u noći 28. veljače/1. ožujka 2021. godine nepoznata osoba pokušala otuđiti oluke s katoličke crkve, pri čemu su isti polomljeni, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta. 
 
Nadalje se ističe da kolegij Vlade iskazuje punu potporu Policiji i Tužiteljstvu Distrikta za žurno rasvjetljavanje ponovnih slučajeva vandalskog ponašanja te identificiranje počinitelja kao i njihovo procesuiranje.
 
Predstavnici izvršne vlasti Brčko distrikta BiH također apeliraju na poboljšanje zaštite vjerskih objekata i drugih objekata od značaja za crkve i vjerske zajednice.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!