Nogometaši Hajduka izborili su plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su u posljednjem susretu osmine finala na terenu u Veslačkoj ulici pobijedili četvrtoligaša Zagreb sa 3:0.


Splićani su tek u drugom poluvremenu uspjeli slomiti bivšeg hrvatskog prvaka koji se trenutačno nalazi na 4. mjestu 4. lige središte Zagreb.

Golove za Hajduk zabili su Jairo (59, 70) i Marko Livaja (66). Zagreb je od 65. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Karlo Strunje zbog dva žuta kartona.

Kao i ostali klubovi nižih liga, Zagreb nema dozvolu za igranje ligaških utakmica, pa se za ogled protiv Hajduka pripremao igrajući prijateljske susrete. S druge strane Splićani su ušli u ovaj dvoboj nakon što su u protekla dva tjedna ostvarili dvije ligaške pobjede, obje protiv Rijeke na Rujevici, a između tih utakmica većina momčadi provela je u karanteni zbog zaraze koronavirusom.

Prvo poluvrijeme je prošlo bez golova. Zagreb se dobro branio protiv favoriziranih gostiju koji su u prvih 45 minuta prikazali vrlo slab nogomet. Najbliže vodstvu bili su gosti u 42. minuti kada je Čuić s desetak metara pogodio svog suigrača Umuta na gol liniji. U nastavku akcije Jairo je loše pucao sa 14 metara.

Razočaran igrom svoje momčadi Paolo Tramezzani je već na startu drugog dijela napravio tri izmjene. U svlačionici su ostali Čuić, Dimitrov Jakoliš, a ušli su Fossati, Livaja i Todorović. Hajduk je stigao do vodstva u 58. minuti golom Jaira de Maceda da Silve. Sjajan posao odradio je Todorović spasivši jednu praktički izgubljenu loptu, ubacio je pred vrata do Kačaniklića koji je pucao, no lopta se od bloka odbila do Jaira, a Brazilac je iz blizine pogodio za vodstvo Hajduka.

Sedam minuta kasnije Zagreb je ostao s igračem manje nakon što je Strunje “pocrvenio” zbog dva žuta kartona. Drugi žuti zaradio je načinivši prekršaj na rubu kaznenog prostora, a slobodan udarac je sjajno izveo Livaja pogodivši donji desni vratarev kut za 2:0. U 70. minuti Livaja je lijepo uposlio Jaira koji se sjurio prema golu i pogodio za 3:0.

Najbliže golu Zagreb je bio u 88. minuti kada je Antonio Regović pogodio stativu.

Ždrijeb parova četvrtfinala je već poznat, pa će Hajduk u idućoj rundi gostovati u Gorici već sljedećeg tjedna, 10. ožujka.

Prve dvije utakmice četvrtfinala na rasporedu su sutra, a sastaju se Dinamo – Slaven Belupo, te Osijek – Rijeka.

Posljednji susret četvrtfinala je na rasporedu 17. ožujka kada će snage odmjeriti Oriolik i Istra 1961.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Zagreb – Hajduk            0-3 (Jairo 58, 70, Livaja 66)

Igrano ranije:
Oriolik – Rudar Labin      1-0 (Kuzmić 104-11m)
Šibenik – Istra 1961       0-2 (Hara 47, Gržan (90+5)
GOŠK Dubrovnik – Slaven B. 1-4 (Matić 44 / Iličić 1, Knoll 62, Gamarra 80, Kim 89)
Varaždin – Rijeka          1-2 (Posavec 39 / Galović 78, Menalo 90+2)
Rudeš – Dinamo             0-2 (Hajrović 61, Perić 90+3)
Gorica – Lokomotiva        3-1 (Mitrović 30, Lovrić 72, Matar 77 / Ibrahim 50)
Kurilovec – Osijek         0-4 (Bočkaj 38, Pilj 53, 75, Lopa 81)

PAROVI ČETVRTFINALA
Dinamo – Slaven Belupo (3. ožujka)
Osijek – Rijeka (3. ožujka)
Gorica – Hajduk (10. ožujka)
Oriolik – Istra 1961 (17. ožujka)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!