Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović govoreći o borbi protiv koronavirusa kazao da je BiH najuspješnija jer se u našoj državi nitko ne cijepi , ne govori o tome i nema bolesnih niti umrlih, reagirala je Naša stranka.

Iz ove sarajevske stranke podsjetili su da je u BiH od početka pandemije zaraženo 133.088, a umrlo 5.145 osoba te smatraju da je Milanović svojom izjavom uvrijedio sve građane BiH.

“A u najvećoj mjeri je uvrijedio žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove obitelji. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkazmom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada”, kazali su iz Naše stranke.

Dodali su da je takvom izjavom pokazao apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

“Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelomično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta”, poručili su iz Naše stranke.

Podsjećamo, Peđa Kojović, predsjednik ove probošnjačke stranke koja sebe naziva građanskom i prije je reagirao na izjave predsjednika RH, Zorana Milanovića. Tako je Kojović, nakon što je Milanović kazao da je BiH daleko od građanske države te da je prvo potreban sapun, a tek onda parfem, ustvrdio da je jedino čišćenje u kojem je Hrvatska sudjelovala u BiH ono etničko. 

/HMS/

error: Content is protected !!