Policijski službenici Federalne uprave policije u zajedničkim aktivnostima s pripadnicima ministarstava unutarnjih poslova više županija od 28. veljače provode mjere vezane za dokumentiranje organizirane kriminalne grupe. FUP radi u suradnji s MUP-ovima i uz nadzor Županijskog tužiteljstva SBŽ.

Grupa se sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi s djelom teške krađe.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Sarajeva i Kaknja te je slobode lišeno šest osoba inicijala N. H. (1972.), A. Ć. (1989.), A. Š. (1982.), A. Š. (1979.), M. I. (1980.) i E. D. (1985.), dok je za E. DŽ. (1977.) raspisana operativna potjernica”, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Navedeni se sumnjiče da su od početka 2020. godine, na području Tuzlanske, Srednjobosanske, Zeničko-dobojske, Hercegovačko-neretvanske i Županije Zapadnohercegovačke te Distrikta Brčko, organizirajući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, izvršili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata, prenosi Klix.ba.

Riječ je o benzinskim pumpama, trgovačkim centrima i drugim objektima u FBiH i Brčko distriktu.

Sumnjiče se da su otuđili više od 200.000 KM, kao i veću količinu robe – cigareta, kave, alata te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!