Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske apeliralo je na sve roditelje da provjere aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama, nakon što je zaprimilo obavijest od Interpola da je na TikToku za danas najavljeno masovno samoubojstvo mladih osoba na ovoj društvenoj mreži.

“Stoga Ministarstvo apelira na sve roditelje, posebno na one koji znaju da su njihova djeca aktivna na društvenim mrežama i da imaju profil na TikTok-u, da odmah provjere aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama. Također da im ovih dana posvete posebnu pažnju, u smislu stalnog nadzora”, apeliraju iz MUP-a na roditelje.

Iz MUP-a napominju da se prema do sada prikupljenim informacijama, ovaj poziv odnosi na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, ali da je ipak u cilju prevencije bilo kakve negativne posljedice potrebna maksimalna opreznost.

“Na teritoriji Republike Srpske već se vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele”, zaključuju u Ministarstvu.

/HMS/

error: Content is protected !!