Aktualni osvajači Rabuzinovog “Sunca” nogometaši Rijeke slavili su s 2-1 (1-1) na gostovanju u Osijeku u prvoj četvrtfinalnoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kupa odigranoj u osječkom Gradskom vrtu.

Gosti su do vodećeg pogotka došli u 7. minuti, a strijelac je bio Robert Murić. Osijek je izjednačio u 14. minuti preko kapetana Mile Škorića. U 35. minuti Mierezov udarac iz kaznenog udarca obranio je vratar Rijeke Nevistić. Pobjednički pogodak za Rijeku postigao je ponovno Murić iskoristivši kazneni udarac u 71. minuti.

Sadržajnu i uzbudljivu utakmicu odigrali su Osijek i Rijeka u Gradskom vrtu. Gosti su već u 7. minuti izveli sjajan kontranapad i došli do vodstva. Dugo je loptu vukao Franko Andrijašević po lijevoj strani prebacio na drugu, gdje ju je na vrhu kaznenog prostora prihvatio Robert Murić. Rijekin veznjak je desnom nogom primio loptu, a lijevom ju neobranjivo poslao u suprotan gornji kut Osječkih vrata.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. U 14. minuti je nakon udarca iz kuta najviši u srcu kaznenog prostora Rijeke bio kapetan Osijeka Mile Škorić te glavom poslao loptu u mrežu.

Osječani su u 32. minuti imali sjajnu priliku za potpuni preokret. Ramon Mierez je snalažljivošću došao do lopte u kaznenom prostoru, pucao s pet metara, ali je riječki vratar Ivan Nevistić padom u noge argentinskom napadaču spriječio pogodak.

Nevistić je tri minute poslije potvrdio kandidaturu za jednog od junaka u gostujućoj momčadi. Sudac Mario Zebec je dosudio kazneni udarac za Osijek, jer je Andrija Vukčević rukom blokirao udarac Kleinheislera. Loptu je na bijelu točku namjestio Mierez, ali je njegov udarac Nevistić pročitao i obranio.

Vratari su pune ruke posla imali u drugom dijelu. U 48. minuti su Škorić Lončar pucali nakon udarca iz kuta, ali nisu došli do pogotka. S druge strane je u 59. minuti Ivica Ivušić spriječio Drmića da glavom donese prednosti Riječanima.

U 67. minuti je Ivušić spriječio pokušaj Lončara, ali minutu poslije Rijeka dobiva kazneni udarac. Nakon pregledavanje snimke Zebec prosuđuje da je lopta pogodila Jurčevića u ruku i dosuđuje jedanaesterac. Robert Murić je u 71. minuti uzeo loptu i mirno ju poslao pokraj skamenjenog Ivušića.

U zadnjih 20 minuta Nenad Bjelica sve je bacio na napad, uveo GyurcsaBočkaja Santinija, ali Osijek do izjednačujućeg pogotka nije došao.

Tako je Goran Tomić u svom debiju na klupi Rijeke došao do pobjede i branitelje naslova odveo u polufinale.

Utakmicu u Gradskom vrtu sudio je Mario Zebec iz Cestice.
Strijelci: 0-1 Murić (7), 1-1 Škorić (14), 1-2 Murić (71-11m)

Polufinalni susreti na rasporedu su 31. ožujka, a finale se igra 19. svibnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!