Kako navodi njemački bundesligaš HC GOPPINGEM naš Josip Šarac potpisao je dvogodišnji ugovor s ovim klubom.

Göppingen je nastavio sa realizacijom svojih planova za nadolazeću sezonu i najavljuje još jedno sjajno pojačanje. Josip Šarac postaje FRISCH AUF! i te iz slovenske lige sljedeće sezone igrati će LIQUI MOLY rukometnu Bundesligu. Hrvatski internacionalan s Göppingenom je potpisao dvogodišnji ugovor koji vrijedi do ljeta 2023. Godine.

Kako navodi službena stranica ovog kluba Josp Šarac je desnoruki rukometša, visok 2,01 m, može se koristiti u napadu na lijevom i srednjem vanjskom, a u obrani na centralnoj poziciji. FRISCH AUF! najavljuje angažmanom Josipa Šaraca kao kvalitativno, ali istovremeno i kvantitativno pojačanje momčadi.

Josip Šarac rođen je u Ljubuškom, bosanskohercegovačkom rukometnom središtu. Prije prelaska u slovensku ligu igrao je za svoj matični klub, HRK Izviđač Ljubuški, do 2018. godine. U posljednje dvije i pol godine izrastao je u prvog rukometaša Celja. S Celjem je osvojio dvije titule prvaka Slovenije. Prošle je sezone postigao 62 pogotka u Ligi prvaka, a EHF ga je nominirao za jednog od pet najboljih “mladih igrača”.

Ove sezone do sad je postigao 35 pogodaka u Ligi prvaka, u kojoj već treću godinu stječe dragocjeno iskustvo. Za reprezentaciju Hrvatske do sada je upisao ukupno 11 međunarodnih nastupa, pri čemu je s Hrvatskom osvojio 2. mjesto na europskom rukometnom prvenstvu 2020. godine. Josip Šarac je bio na posljednjem Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu 2021. godine. Novi hrvatski izbornik Hrvoje Horvat sada ga nije uzeo u obzir za nadolazeće kvalifikacije za Olimpijadu.

Sportski direktor Goppingena Christian Schöne je izjavio: „S Josipom Šaracem dobivamo širinu i vrhunsku kvalitetu. On je mladi igrač s velikim talentom i s puno potencijala. Jako smo sretni što nas je Josip odabrao.

Josip Šarac optimističan je prelaskom u novi klub: „Radujem se dolasku u rukometnu Bundesligu. Moj želja i plan je bio zaigrati u prvoj njemačkoj ligi i tamo se etablirati. Jako sam sretna što sam pristupio Göppingen jer to klub velike tradiciju, a i sve kolege iz reprezentacije savjetovali su mi da se preselim u Göppingen. Nadam se da će navijači moći doći u EWS Arenu u novoj sezoni jer mi je Krešimir Kozina rekao da Göppingen ima najbolje navijače u Njemačkoj.

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!