Kalifornijski serijski ubojica za kojeg se smatra da je zadavio i silovao najmanje sedam žena zadavljen je u državnom zatvoru, priopćeno je jučer.

Stražari su u nedjelju primijetili da Rodžer Kibe (Roger Reece Kibbe) (81), poznat kao “Davitelj I-5” iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, ne reagira na pozive. Pored njega je bio njegov 40-godišnji cimer, piše ABC News.

Istraga je u tijeku

Obdukcija je pokazala da je neko Kibea zadavio rukama, kazao je šerif okruga Amador. Istraga je u toku i za sada protiv nikoga nije podignuta optužnica za njegovo ubojstvo, prenosi Dnevni Avaz.

Kibe je prvobitno osuđen 1991. godine zbog davljenja Darsin Frakenpol (Darcine Frackenpohl), 17-godišnjakinje koja je pobjegla iz svoje kuće u Sijetlu (Seattlu). Njeno skoro u potpunosti golo tijelo pronađeno je 1987. godine zapadno od grada Sout Lejk Tahoa (South Lake Tahoea).

Služio višestruku kaznu

2009. godine je istražitelj San Joakin (San Joaquin) našao nove dokaze koji su povezali Kibea sa šest dodatnih ubojstava u više okruga Sjeverne Kalifornije.

Rodžerr Kibe je u vrijeme ubojstva služio višestruku doživotnu kaznu zatvora.

/HMS/

error: Content is protected !!