Uoči velikog derbija s FK Sarajevo koji će se odigrati sutra na stadionu Koševu u prostorijama HŠK Zrinjski upriličena je press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener mostarskog kluba Sergej Jakirović koji je najavio sutrašnju utakmicu.

“Idemo na noge trenutno najboljoj momčadi u zemlji o čemu govori podatak da su uzastopno dvije godine prvaci i ako mislimo nešto napraviti, morat ćemo dati sve od sebe” – kazao je Jakirović i nastavio:

“Nama je veliki izazov to što su oni još uvijek neporaženi, barem meni, a moj je zadatak da to prenesem i na tim. Moramo biti koncentrirani i hrabri te ukoliko imamo ambiciju da nešto više napravimo, svakako postići i pogodak. Čeka nas zahtijevna, teška i specifična utakmica budući da s njima opet igramo za četiri dana u Kupu BiH. Idemo polako, jednu po jednu utakmicu. Osobno sam jako zadovoljan kako smo trenirali ovaj tjedan. Počele su se događati neke stvari koje priželjkujemo i jako sam sretan radi toga i naravno, to moramo potvrditi na terenu.”

Na red je potom došlo pitanje i o stanju u momčadi.

“Napokon nam se na treninzima priključio i Miljan Škrbić, dok se pojavio problem s Dinkom Trebotićem kojeg je već po drugi put ukočio vrat.  Poslali smo ga na magnetnu rezonanciju i neurokirurg mu je preporučio da ne radi ništa 10 dana pa će on upravo toliko biti izvan stroja. Svi ostali igrači su se vratili i u punom su pogonu.”

Osvrnuo se šef struke Plemića i na sutrašnjeg protivnika.

“Sigurno je da će im faliti Rahmanović i Tatar. Kad se zbroje golovi koje su oni kreirali dolazimo do velike brojke. To je isto kao da nama ode Bilbija i jasno je koliko to nedostaje. Što se tiče derbija sa Željezničarom koji su igrali prije 4 dana vidjelo se da im je svima bitno ne izgubiti. Mislio sam da će biti žustrije ali nije. Ovi odlasci će u prvi plan izbaciti Sušića koji će zauzeti Rahmanovićevu poziciju. Imaju oni dosta kvalitetnih i zanimljivih igrača i nema sumnje da će to sutra biti jako interesantna utakmica” – mišljenja je Jakirović koji je zatim nekoliko riječi posvetio i svom timu, tj. kakav će Zrinjski istrčati na travnjak Koševa.

“Bit će to dosta drukčija utakmica nego protiv Krupe gdje se ‘bodovi podrazumijevaju’. Ne bi bilo u redu da vam govorim nešto više, to ću reći sutra igračima u svlačionici, zasada ne bih otkrivao previše jer me možda protivnički trener sluša pa da na osnovu toga sastavi taktiku” – kroz smijeh je rekao bivši trener Gorice i Maribora.

Utakmica između Sarajeva i Zrinjskog igra se sutra na Koševu u 19h

AU:B.B./pogled.ba

error: Content is protected !!