Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) je bio prvi izbor zvijezde LA Lakersa LeBrona Jamesa za NBA All-Star utakmicu koja će biti odigrana 7. ožujka u Atlanti, a potom mu je uz Stephena Curryja (Golden State Warriors) pridružio i Luku Dončića (Dallas Maverick) te Nikolu Jokića (Denver Nuggets) pa će Team LeBron imati europski štih.  

Kevin Durant je kod izbora početne petorke birao kao drugi, a za Team Durant će utakmicu započeti njegov suigrač iz Brooklyn Netsa Kyrie Irving kojeg je prvog izabrao, centar Philadelphije Joel Embiid, Kawhi Leonard (LA Clippers), Bradley Beal (Washington) i Jayson Tatum (Boston) koji će zamijeniti ozlijeđenog Duranta.

Pri izboru igrača James i Durant se nisu morali voditi konferencijskim ključem, niti su trebali birati igrače po pozicijama.

Durant je za svoju momčadi imao pravo prvenstva kod biranja onih koji će ulaziti s klupe, a izabrao je Jamesa Hardena (Brooklyn Nets), Devina Bookera (Phoenix Suns) koji mijenja ozlijeđenog Anthonyja Davisa, Ziona Williamsona (New Orleans Pelicans), Zacha LaVinea (Chicago Bulls), Juliusa Randlea (New York Knicks), Nikolu Vučevića (Orlando Magic) i Donovana Mitchella (Utah Jazz).

James je početnoj petorici pridružio Damiana Lillarda (Portland Trail Blazers), Bena Simmonsa (Philadelphia 76ers), Chrisa Paula (Phoenix Suns), Jaylena Browna (Boston Celtics), Paula Georgea (LA Clippers), Domantasa Sabonisa (Indiana Pacers) i Rudyja Goberta (Utah Jazz).

Trener Teama LeBron će biti glavni trener Utah Jazza Quin Snyder, dok je Team Durant voditi glavni trener Philadelphia 76ersa Doc Rivers. 

NBA All-Star utakmica će imati humantirani karakter pa će tako Jamesova momčad igrati za Thurgood Marshall College fond, a Durantova za United Negro College fond koji pomažu u školovanju djece Afro-Amerikanaca. Ukupno će biti prikupljeno 1,75 milijuna američkih dolara. Inicijalno će svaki fond dobiti po 500.000 dolara, a potom će po 150.000 biti donirano onom fondu čija će momčad pobijediti u svakoj od prve tri tri četvrtine. Pobjednička momčad će na kraju ‘svom’ fondu priskrbiti još 300.000 dolara.

Otkako je 2018. uveden novi format natjecanja momčadi koje je birao LeBron James su ostvarile tri uzastopne pobjede. Prije tri godine je Team LeBron bio bolji od Teama Curry, a u posljednje dvije godine Jamesove momčadi su pobjeđivale one koje je birao Giannis Antetoukounmpo koji će ove godine igrati rame uz rame sa velikim suparnikom.

Zbog epidemiološke situacije All-Star vikend je komprimiran u samo jedan dan pa će i tradicionalni popratni događaji biti održani u nedjelju. Prije All-Star dvoboja bit će održana natjecanja u košarkaškoj svestranosti (Skill Challenge) i natjecanje u gađanju trica, dok će natjecanje za najboljeg zakucavača biti upriličeno u poluvremenu utakmice koja će po srednjoeurpskom vremenu započeti u 2.00 sata ujutro u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!