Njemačka kompanija Brilliant 3221 GmbH preuzela je stotpostotni vlasnički udio u gospodarskom društvu Dolomit d.o.o. Kupres, tvrtki koja se bavi eksploatacijom i preradom kamena na području općine Kupres.

Vlada HBŽ-a na svojoj prošloj sjednici održanoj u veljači donijela je odluku o odobrenju prijenosa vlasničkog udjela na njemačku tvrtku, a tim povodom u četvrtak je održan sastanak premijera ove županije Ivana Vukadina i ministrice gospodarstva Dijane Puzigaće s predstavnicima kompanije Brilliant 3221 GmbH.

Direktor Jan Wever predstavio je plan za ulaganja u kamenolom i prateće pogone za preradu i proizvodnju zvršnih proizvoda, navodeći kako je analizom i mjerenjima geološkog sastava terena utvrđen vrlo kvalitetan materijal i njegova kvantiteta, što daje temelj za budući razvoj.

Kako je Wever naveo, cilj kompanije Brilliant 3221 GmbH u tekućoj godini je aktivacija poslovanja i proizvodnje, a u idućih 5 godina namjera je investirati iznos od 10 do 15 milijuna eura.

U planu je i daljnje širenje tvrtke s naglaskom na dodatna ispitivanja i mjerenja terena na području općine Kupres, prenosi BiznisInfo.ba.

U planu je zapošljavanje 50-ak radnika s lokalnog područja.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!