Republika Srpska od danas počinje masovnije cijepljenje, najavio je ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić.

On je rekao da građani moraju više poštovati mjere kako bi se epidemiološka situacija stavila pod kontrolu.

”Kada govorimo o sezoni skijanja, ako uzmete podatke koje smo gledali od razdoblja najvećeg broja zaraženih osoba, od studenoga, imali smo konstatan pad sve do prvo tjedna ožujka. Bila je sezona skijanja i nije bilo povećanja broja lica koja su bila zaražena. Kretanje stanovništva je moglo dovesti do rasta, jer je veći broj osoba koja se kreću i više komuniciraju. U lokalnim zajednicama evidentno je da vidimo porast incidence u Banja Luci za gotovo dvaostruko te porast u okolici samog Sarajeva. S obzirom na blizinu i prlivanje epidemije iz jednog grada u drugi”, rekao je Šeranić za N1.

”Definitivno su se malo uspavali na razini i lokalne zajednice i definitivno se to mora promijeniti”, dodao je ministar.

Prema njegovim riječima, masovnije cijepljenje u ovom bh. entitetu počinje sutra.

”20.000 doza ruskog cjepiva je stiglo prošli ili ovaj tjedan, sljedeći tjedan imamo najavu za sljedećih 20.000 doza. Sugerirano je da kontinuirano tjedno dobivamo veće količine cjepiva. Mi sutra već ulazimo u masovnije cijepljenje”, istaknuo je ministar Šeranić.

Podsjetimo, posljednjih dana u Bosni i Hercegovini značajno je pogoršana epidemiološka situacija. Broj zaraženih je u porastu, a u nekim dijelovima države već su uvedene oštrije mjere zabrane.

Izvor: Hercegovina.in

error: Content is protected !!