Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj bi trebalo da bude izabran gradonačelnik i dogradonačelnik još uvijek nije zakazana, ali dogovori o tome kome će pripasti ova mjesta uvelike traju.

Odavno je poznato da je prijedlog “Četvorke” za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević, no za dogradonačelnika ne postoji ništa službeno.

Prema saznanjima Klix.ba, ta pozicija je ponuđena Ivani Marić uz uvjet da bude članica Naše stranke.

Uvjet se analitičarki Marić nije dopao međutim na kraju je, kako je potvrđeno za Klix.ba, ipak prihvatila da ona bude kandidatkinja za ovu poziciju.

Ona je magistrirala na Fakultetu političkih znanosti i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Analitičarka je koja prati i komentira događanja na političkoj sceni, uglavnom u Bosni i Hercegovini, a fokus njenih interesiranja je kako kaže na političkom marketingu i propagandi, kao i na izbornim kampanja i odnosima s javnošću.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bi, po svemu sudeći, trebala bi se održati u drugoj polovici ožujka, a s obzirom na raspored u Vijeću koje treba da bude konstituirano, prijedlozi Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika će vrlo vjerojatno i dobiti podršku.

Nakon završenog glasovanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika i dogradonačelnika je potrebna većina od 15 vijećnika. SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

/HMS/

error: Content is protected !!