Mostarski HŠK Zrinjski došao je do velike pobjede na Koševu gdje je gostovao protiv lidera Premijer lige Sarajeva. 

AU: B.B.

Gol odluke zabio je već u 4. minuti novi nogometaš Dragan Juranović. Todorović je sjajno centrirao, lopta preletjela kompletnu obranu domaćina gdje Juranović prima loptu i zabija pored nemoćnog Kovačevića. Sjajno je Zrinjski nastavio igrati i nakon gola te imao nekoliko velikih šansi da udvostruči prednost na Koševu. U 20. minuti Bilbija promašuje zicer nakon sjajnog pasa Magdića. Golman domaćeg tima Vladan Kovačević sjajno je obranio šut najboljeg nogometaša Zrinjskog. 

I u 33. minuti prijeti Bilbija no lopta ide malo kraj stative gola Sarajeva. Plemići su na poluvrijeme otišli s prednošću 1:0 iako je s malo sreće prednost Mostaraca mogla biti i veća. I u nastavku Zrinjski igra više nego dobro. Prijetili su Plemići preko krila, stajali odlično na terenu dok se u sve nije upetljao Bilbija. Ali ne Nemanja nego Luka, sudac ovog susreta koji nepravedno isključuje iz igre Magdića zbog navodnog faula na Mešanoviću koji je prije toga evidentno igrao rukom. 

Ipak, Plemići su herojski izdržali napade Sarajeva do kraja meča, pobijedili i prednost Sarajeva smanjili na 8 bodova i uz prethodne rezultate u ovom kolu još više napredovali na premijerligaškoj ljestvici i ponovno otvorili borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine. 

FK Sarajevo – HŠK Zrinjski 0-1

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!