HKK Zrinjski je nakon prave drame u utakmici 20. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine savladao KK Bratunac rezultatom 102:98.

AU: B.B.

Za pobjedu je Mostarcima trebalo čak dva produžetka nakon utakmice u kojoj su oba tima imala svoje šanse da utakmicu dobiju i prije produžetaka. 

Domaći tim sjajno je krenuo u utakmicu. Odlično je Zrinjski obranom iskontrolirao otvaranje utakmice i vrlo brzo stigao do dvoznamenkaste prednosti koja je iznosila i 15 poena razlike. Bili su to trenutci kada se činilo da će domaći tim lagano doći do pobjede protiv gostiju u čijim redovima nije bilo par standardnih košarkaša. No do kraja poluvremena ekipa Bratunca se vratila na više nego podnošljivih -6. 

Drugo poluvrijeme ponudilo je dosta drukčiju priču. Košarkaši Bratunca zaigrali su sjajnu košarku i napravili veliki preokret. Gosti su sjajnom šuterskom serijm velikom brzinom stigli a zatim i prestigli prednost Zrinjskog i poveli s velikih 12 razlike i tada se činilo da gosti dolaze do novih bodova. No, nije se trealo mnogo čekati na novi preokret. Bratunčani kao da su se uljuljali i mislili da je utakmica završena, no nije bila. Dapače. ‘X faktor’ preokreta Plemića bio je mladi Širokobriježanin u dresu s lentom, Mile Čović, koji je odigrao daleko najbolju utakmicu od dolaska u Zrinjski. Njegovi poeni, skokovi i energija pokrenuli su Zrinjski koji je dostigao veliku prednost gostiju a nakon dramatičnih posljednih trenutaka utakmica je otišla u produžetak.

Ni produžetak nije bio dovoljan da dobijemo pobjednika ove nevjerojatne utakmice u dvorani pod Bijelim Brijegom. Drama se nastavila uz sjajnu igru Tadića i Tresača s jedne, te Čovića, Zovke i Anđušića s druge strane. Utakmica je riješena u posljednjim momentima drugog produžetka kada je Zrinjski iskoristio i umor gostiju, te nekoliko grešaka koje je gostujući trener Ognjen Radić vidio kao sudačke previde te je na kraju zbog dvije tehničke pogreške isključen iz igre. 

Anđušić je s 24 poena predvodio Zrinjski, a sjajni Mateo Zovko je dodao 22, uključujući dvije trojke u drugom produžetku. Ipak, najbolji košarkaš Zrinjskog večeras je bio spomenuti Čović koji je većinu svojih poena ubacio u preokretu kojim se Zrinjski vratio u igru. Svoju sjajnu partiju zaokružio je i s 10 skokova.

Tadić s 32 poena i Tresač s 31 bili su nerješive enigme za domaće košarkaše koji su ovom pobjedom zadržali izglede za plasman u Ligu 6. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!