Sanitarni inspektori Županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ počeli su danas u poslijepodnevnim satima inspekcijski nadzor na tržnici automobila na Stupu, gdje je u trenutku kontrole zatečeno više tisuća ljudi, bez ikakvog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera.
 
Kako bi se osigurali uvjeti propisani Naredbom, kojom je zabranjeno okupljanje više od 30 osoba na javnom mjestu, zatražena je asistencija policijskih službenika MUP-a SŽ, koji su osigurali više policijskih patrola PU Novi Grad piše Klix.ba. 
 
Osim toga, od redara tvrtke City Park d.d, koja upravlja tržnicom, naloženo je da se obavijeste kupci i trgovce da napuste prostor tržnice, odnosno da se osiguraju uvjeti u skladu s propisanim mjerama. U roku od sat vremena, prostor tržnice je potpuno ispražnjen, a u međuvremenu je i napravljen zapisnik, kojim su naložene i po hitnom postupku hitno izvršene i uspostavljene higijensko-epidemiološke mjere, uz izdavanje prekršjanih sankcija propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!