Košarkaši Philadelphia 76ersa Joel Embiid i Ben Simmons isključeni su s All Star utakmice u Atlanti zbog kontakta s pozitivnom osobom na koronavirus, objavila je NBA liga.

All Star utakmica je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu, a zvijezde Sixersa su otpale jer su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

Embiid i Simmons su prije puta u Atlantu posjetili frizera koji je bio pozitivan na koronavirus. Obojica igrača doputovala su u Atlantu, međutim nisu bili u kontaktu s ostalim zvijezdama. NBA ne planira zamijeniti nijednog igrača na All Star popisu.

Embiid ima prosjek od 30.2 koša i 11.6 skokova u 30 utakmica ove sezone, dok Simmons prosječno bilježi 16.1 poen, 7.9 skokova i 7.6 asistencija u 31 utakmici.

Embiid je trebao igrati u početnoj petorici momčadi čiji je kapetan Kevin Durant, a Simmons je određen kao rezerva za momčad LeBrona Jamesa.

All Star utakmica će imati humantirani karakter pa će tako Jamesova momčad igrati za Thurgood Marshall College fond, a Durantova za United Negro College fond koji pomažu u školovanju djece Afroamerikanaca.

Ukupno će biti prikupljeno 1,75 milijuna američkih dolara. Inicijalno će svaki fond dobiti po 500.000 dolara, a potom će po 150.000 biti donirano onom fondu čija će momčad pobijediti u svakoj od prve tri tri četvrtine.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!