U nedjelju, 7.ožujka, na svetim Misama u 8 i 11 sati u župnoj crkvi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima od župljana se oprostio don Ivan Štironja nakon što je četiri godine i četiri mjeseca bio na čelu župe.

Malo tko od župljana nije došao na oproštaj, bilo na „ranu“, bilo na „pučku“ Misu. Kako je bilo lijepo vrijeme na svetoj Misi u 11 sati bilo je mnoštvo vjernika, puna je bila i crkva i crkveno dvorište, a kako reče na kraju Mise župnik „naroda došlo kao da je Božić“!

Misno slavlje predvodio je župnik u suslavlju s don Brankom Šimovićem prošlogodišnjim „zlatomisnikom“ koji je u mirovini, ali je na raspolaganju župniku u svakom trenutku. Liturgijske pjesme pjevao je veliki župni zbor „Vrelo života“ pod ravnanjem Jure i Janje Petković.

Na kraju svete Mise riječi zahvale uz oproštajni govor uputio je župnik na odlasku zahvalivši svima koji su s njim radili i surađivali.

Od župnika se oprostio don Branko Šimović koji, kako reče, don Ivana poznaje od njegovih studentskih dana kad je kao bogoslov dolazio u Njemačku, a posljednjih su godina suradnici u Župi.

U ime HKUD-a Studenčica uz prigodni dar oprostio se s nekoliko riječi Radoslav Luburić, predsjednik HKUD-a Studenčica čiji je rad župnik cijelo vrijeme podržavao.

Nakon slikanja po završetku svete Mise župnik je sve nazočne pozvao na piće i druženje u župnu kuću.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!