Hrvatska muška rukometna reprezentacija odradila je i drugi trening uoči odlaska u Montpellier na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Za plasman u Tokio Hrvatska će igrati protiv domaćina Francuza 12. ožujka, Portugala 13. ožujka te Tunisa 14. ožujka. Olimpijsku vizu izborit će prve dvije reprezentacije s turnira.

Kvalifikacijski turnir u Montpellieru dolazi nakon lošeg nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu, a nakon kojega je na dužnosti izbornika Linu Červara zamijenio Hrvoje Horvat.

Hrvatski rukometni reprezentativci Domagoj Pavlović i Luka Cindrić s optimizmom čekaju nastup na kvalifikacijskom turniru za ovogodišnje Olimpijske igre koji će se od petka do nedjelje igrati u Montpellieru. Atmosfera u momčadi je sjajna, a Tokio je za sve reprezentativce motiv i izazov.

– Ono što je bilo u prvom mjesecu, bilo je. Mi moramo gledati unaprijed, a trenutačno to su kvalifikacije za Tokio. Nema većeg motiva za sportaša nego otići na Olimpijske igre. Kako smo znali da nećemo imati puno vremena za pripremu, već zadnjih mjesec dana s izbornikom analiziramo protivnike. Slao nam je svoje taktičke zamisli koje ćemo sada kroz par treninga pokušati pretvoriti u djelo, rekao je srednji vanjski Domagoj Pavlović.

Njegov kolega, srednji vanjski Barcelone Luka Cindrić, koji je zbog ozljede morao ranije napustiti SP u Egiptu, smatra kako veliki broj utakmica neće biti problem.

– Korona nam je potpuno poremetila raspored i zato imamo veliki broj utakmica, ali to ne umanjuje našu želju i motiv za ove kvalifikacije. Svima je san otići na Olimpijske igre. Imamo tešku skupinu, ali trebamo se fokusirati na svoju igru. Vjerujem u nas i gledam pozitivno na čitav turnir. Naša igra će se bazirati na čvrstoj obrani i što većem broju golova iz protunapada. Moramo ubrzati svoju igru, a to je početak za nešto ozbiljnije, dodao je Cindrić.

IZVOR:HRT.HR

error: Content is protected !!