Nakon pogreba Milana Bandića, na kojem se okupilo više od tisuću ljudi, Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je dvije prekršajne prijave protiv organizatora. 

Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je prekršajne prijave zbog kršenja epidemioloških mjera na ispraćaju. Na adresu Zagrebačkog holdinga stiglo je 20.000 kuna kazne, dok je s 10.000 kuna kažnjen v.d. voditelja podružnice Gradskih groblja Roko Gruja.

Pogreb na kojem se okupio velik broj ljudi održan je prošle srijede na Mirogoju, unatoč odredbi koja je i dalje na snazi, a dopušta okupljanje najviše 25 osoba.

Ravnateljstvo civilne zaštite podnijet će nadležnom Općinskom sudu i optužni prijedlog protiv Grada Zagreba kao pravne osobe te protiv v.d. gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević kao odgovorne osobe zbog organiziranja Bandićeva sprovoda prošle srijede na Mirogoju.

“Provedenom inspekcijom utvrđeno je da je na sprovodu bilo više od 1000 osoba, a kako je Grad Zagreb znao da će sprovodu nazočiti veći broj osoba, zbog čega su organizirali 300 COVID redara, organizatori su bili svjesni prekršaja”, doznaje se u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Prema odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj na pogrebima i posljednjim ispraćajima može  istodobno biti najviše 25 osoba.

Unatoč mjerama, na posljednjem Bandićevu ispraćaju okupilo se više od tisuću osoba, od predstavnika državnog vrha, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića do saborskih zastupnika, Bandićevih suradnika, zaposlenika gradskih tvrtki, prijatelja i građana.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!