Nakon hrvatske muške senirske reprezenacije, jučer se okupila i hrvatska muška kadetska selekcija. Izbornik Krešo Ivanković pozvao je 18 igrača.

Na listi pričuva nalazi se još šest igrača. Odmah nakon okupljanja reprezentacije je produžila do Ivanić Grada gdje će boraviti sljedećih sedam dana i trenirati. Uz mušku seniorsku reprezenaciju koju ovaj tjedan čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre i nadajmo se nastup na igrama u Tokiju, kadetska reprezentacija je za sada jedna od rijetkih koja ima potvrđeno natjecanje u ovoj godini. Riječ je o Europskom prvenstvu kojemu će Hrvaska biti domaćin od 12. – 22. kolovoza u Varaždinu i Koprivnici.

Europska rukometna federacija je prošli tjedan donijela odluku da se za tu generaciju, a riječ je o igračima rođenim 2002. godine i mlađim, iznimno ove godine organizira Europsko prvenstvo pod imenom EHF EURO M19, kako ne bi dvije godine za redom ostali bez natjecanja pod nacionalnim grbom. Naime, Svjetska rukometna federacija nedavno je otkazala sva prvenstva mlađih dobnih uzrasta u 2021. godini, pa su tako kadeti ostali bez svog natjecanja koje se trebalo održati u Grčkoj. Podsjećamo, ova generacija naših mladih rukometaša bila je prije dvije godine pobjednik (EYOF-a), Olimpijskog festivala mladih u Azerbajdžanu. Kao domaćini Europskog prvenstva jasno je imao obavezu više i zato je svako okupljanje jako važno. Svjesan je toga i izbornik Krešo Ivanković.

Krešo Ivanković, izbornik kadetske reprezentacije:

„Jedno teško specifično razdoblje je iza nas, stvarno smo jako sretni što smo se ponovno okupili nakon godinu dana i dva mjeseca. Zadnje okupljanje smo imali početkom prvog mjeseca gdje smo išli na dvije prijateljske utakmice u Austriju koja je stvarno bila davno. Dečki su odrasli, veselimo se te idemo na Teamweek u Ivanič par dana te nakon toga idemo u Mađarsku gdje nas očekuju dvije prijateljske utakmice protiv domaćina. Sigurno neće biti prevelikih zahtjeva, bitno mi je da dečke ponovno vidim na terenu i od danas kreće selekcija za nadamo se predstojećem Europskom prvenstvu koje će se održati u kolovozu u Hrvatskoj. Apsolutno i sami smo sudionici Paketa24 Premijer lige, pratimo dečke i to je ona kvaliteta više koju hrvatski rukomet daje a to je da ovako mladi dečki igraju na najvećem rangu u Hrvatskoj.”

1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
2. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI
3. IVAN BARBIĆ – RK SENJ
4. ROK MALIN – RK SISAK
5. GRGO LUKETIN – RK BALIĆ – METLIČIĆ
6. MATEJ VULETA – RK BJELOVAR
7. FABIJAN GRUBIŠIĆ – GRK VARAŽDIN 1930
8. MISLAV OBRADOVIĆ – RK DUBRAVA
9. MARIN LISAC – RK DUBRAVA
10.TIN ŠESTAK – GRK VARAŽDIN 1930
11.JAKOV NERALIĆ – MRK DUGO SELO
12.MARIO ZAKIĆ – RK MOSLAVINA
13.MATEJ SVRŽNJAK – HRK GORICA
14.MARIN BOŽIČEVIĆ – RK ĐAKOVO
15.MATIJA CAR – RK ZAMET
16.MATEJ KOMLJENOVIĆ – RK SISAK
17.ADAM ŠALIĆ – RK DUBRAVA
18.ZLATKO RAUŽAN – MRK DUGO SELO

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva)

1. TIN TOMPIĆ – GRK VARAŽDIN 1930
2. PATRIK HRŠAK – MRK DUGO SELO

Izvor: iks-portal.info

error: Content is protected !!