Hrvatska rukometna reprezentacija u kompletnom je izdanju u Zagrebu odradila prvi trening uoči olimpijskih kvalifikacija koje su na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Montpellieru.

Podsjećamo uz Hrvatsku i domaćina Francusku u Montpellieru će nastupiti i Portugal i Tunis. Preostala dva kvalifikacijska turnira održavaju se u Podgorici (Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja), odnosno Berlinu (Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir). Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog turnira izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Nikad se nismo ranije okupili nakon nekog prvenstva. Neka nova situacija za nas, ali s veseljem dočekujemo novo okupljanje. Sve tri ekipe su jako dobre i već danas smo počeli s pripremama, ali kako je njima, tako je i nama. U tim nekim trenucima kad će se odlučivati utakmice, nadam se da ćemo biti bolji, kazao je Marko Mamić.

Ivan Martinović je dodao kako je uvijek lijepo biti s reprezentacijom.

– Uvijek je lijepo biti s reprezentacijom, vidjeti dečke i stvarno mi je drago što sam tu. Mi znamo tko smo i imamo cilj pred očima koji želimo ostvariti. Mislim da se svaka ekipa želi kvalificirati, ali primarno je da se mi fokusiramo na nas i nadam se da ćemo onda doći do pobjede, poručio je Martinović.

Hrvatska prvi susret igra u petak u 21.00 sati  protiv domaćina Francuske. Dan kasnije, čeka je susret s Portugalom u 18:30 sati, a posljednjeg dana turnira, u nedjelju 14. ožujka u isto vrijeme naša reprezentacija igra protiv Tunisa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!