Uoči gostovanja kod Tottenhama u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige nogometaši Dinama razgovarali su s novinarima. Kapetan Arijan Ademi očekuje tešku utakmicu, ali nada se da Dinamo može napraviti čudo protiv jake Mourinhove momčadi.

– Ovo je osmina finala, Tottenham je odlična ekipa, vidi se po rezultatima, pogotovo u zadnje vrijeme. Očekuje nas teška utakmica, no dat ćemo sve od sebe, to je bitno. Mourinho ima tko zna koliko titula, i Liga prvaka i Europske lige, jedan veliki pobjednik, ali i mi smo dobri i želimo proći, rekao je Ademi.

Osvrnuo se i na ove sezone posebno veliku ulogu Harryja Kanea u Mourinhovoj momčadi…

– Dosta sam ih gledao i sviđa mi se njihov stil. Mislim da je cijela ekipa prema naprijed jako opasna, prijete iz bilo koje pozicije, Kane je vanserijski igrač, ali imaju oni još vanserijskih igrača, smatra Ademi, koji nije htiop reviše nagađati kako će se Dinamo postaviti u Londonu:


– To je više pitanje za trenera. Pokazali smo da znamo i stati čvrsti iza i igrati na kontre, znali smo i napasti, vidjet ćemo što će ispasti.

Dinamo je već došao daleko, ali bilo bi lijepo ne stati…

– Nagrada je već što smo došli do ovdje, ali želimo ići dalje. Dat ćemo sve od sebe. Možemo se nadati da možemo napraviti čudo, kaže Ademi.

Gareth Bale proigrao je u zadnje vrijeme…

– Vratio se u  odličnu formu, što je loše za nas, ali uvjeren sam da ćemo ga uspjeti zaustaviti, nada se kapetan Dinama, koji je za kraj dodao i da zamjena domaćinstva neže puno utjecati na hrvatskog prvaka:

– To ne igra kod nas neku veliku ulogu, neće nas to poremetiti. 

– Sigurno da će biti lijepo igrati protiv takvog trenera, ali ne idemo mi s načinom razmišljanja da idemo tamo igrati protiv Mourinha. Idemo tamo igrati protiv Tottenhama. Kao ekipa ne bavimo se nešto previše s njima. Svjesni smo koliko su kvalitetni, što mogu i koliko su ustvari dobra i vrijedna ekipa. Isto tako, vjerujemo, ako ćemo nastaviti kako smo igrali ove sezone, da je sve moguće, rekao je Lovro Majer.  

Važno će biti zaustaviti Harryja Kanea koji predvodi napad koji čine još Son i Bale.

– Nikad ne idemo s tom nekom pretpostavkom i načinom razmišljanja da moramo zaustaviti određenog igrača pa će to biti dobro. Jednostavno znamo koliko su kvalitetni, znamo koliko je taj trojac kvalitetan, ali isto tako, kao što sam rekao, vjerujem u nas. Mislim da je Dinamo isto jači nego ikad i da je sve moguće, zaključio je Majer. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!