Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je da se nastavljaju pregovori s umirovljeničkim udrugama, sindikatom i strankom oko covid-dodatka, dodavši da su realnije isplate nižih iznosa od zatraženih.

– Još uvijek se pregovara i s Maticom, Sindikatom i Strankom umirovljenika. Vjerujemo da ćemo postići dogovor, rekao je novinarima Aladrović uoči užeg kabineta Vlade.

Kazao je da ona prva traženja nisu realna.

– Radi se o više od milijardu kuna, to nije realno. Niži iznosi su nešto realniji. Nismo još okončali pregovore, zadržao bih se na tome, dodao je Aladrović.

Ako do dogovora dođe, rekao je, realno je očekivati isplate dodatka nakon isplata mirovina za treći mjesec i isplate zaostataka za prvi i drugi mjesec.

– Pričekajmo još što će pregovaračke strane utvrditi, kaže.

Na pitanje koja je najbolja ponuda države, odnosno koliko je Vlada spremna dati, Aladrović je rekao kako se još raspravlja o formalno-pravnim okolnostima jer taj dodatak nisu ranije poznavali pa se on mora definirati.

– Imamo samo iznose koji su traženi, Vlada još nije izašla sa svojim iznosima. Ako vidimo da postoji formalno-pravna perspektiva, i tek ako vidimo da postoji dovoljno novca u proračunu za to, tada ćemo izaći s ponudom, rekao je.

Izrazio je očekivanje da će kroz pregovore u sljedećih dvadesetak dana o tome puno konkretnije razgovarati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!