Večeras se igraju još dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka u kojima će se sastati Liverpool – Leipzig i PSG – Barcelona. Domaće momčadi imaju veliku prednost iz prvih utakmica te su na dobrom putu da prođu dalje.

Svakako, utakmica PSG-a i Barcelone najzanimljiviji je par ove faze natjecanja, ali nakon što su Sveci slavili na Nou Campu sa 4:1 u prvom susretu, Barci je potrebno pravo čudo za proći dalje.

Posao bi im donekle mogli olakšati izostanci Neymara i Keana, ali i Barca je bez uzdanica poput Coutinha, Fatija, Piquea i Sergi Roberta.

Iako su prije četiri godine Katalonci uspjeli protiv istog protivnika nadoknaditi poraz 4:0 iz prvog susreta i da pred svojim navijačima slave sa 6:1, ovoga puta šanse za takvo što su u domenu znanstvene fantastike. Barca više nije toliko moćna ekipa, a i PSG je dosta iskusniji tim koji bi bez problema trebao obraniti prednost s Nou Campa.

U nešto povoljnijoj situaciji je Leipzig koji će juriti zaostatak od 2:0 iz prvog meča protiv Liverpoola, ali jasno je da i Nijemcima treba pravo čudo da prođu dalje.

Ipak, očajna forma Redsa, koji su u domaćem prvenstvu vezali čak šest uzastopnih domaćih poraza, daje im pravo nadati se podvigu.

Rani gol bi mnogo toga promijenio, a Leipzig ima napadački potencijal da bilo kojoj ekipi postigne dva gola, pogotovo protiv ovako ranjivog Liverpoola.

Engleski prvak, pak, nema pravo na kiks i eventualno ispadanje moglo bi značiti i kraj za Jurgena Kloppa bez obzira na ogroman kredit koji ima na Anfieldu.

Redsi su i dalje bez ozlijeđenih Gomeza, Hendersona, Matipa i Van Dijka, dok su upitni nastupi Firmina i Kabaka. U redovima njemačkog tima van stroja su Szoboszlai i Laimer, a upitni su nastupi Angelina i Sabitzera.

Utakmica će se, baš kao i prvi meč, zbog putnih restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa igrati na Puskas Areni.

Izvor: klix.ba

error: Content is protected !!