Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, pokušala je navodno ući u Njemačku s krivotvorenim PCR testom, objavio je na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Novinari portala Klix.ba pokušali su stupiti u kontakt s Turković ali im se nije javila na mobilni telefon. No, potom se u kratkoj poruci ipak osvrnula na medijske napise.

“Zgrožena sam količinom medijskih laži”, napisala je Turković u odgovoru za spomenuti sarajevski portal.

Ranije su kontaktirali šefa njenog kabineta Denisa Hadžovića, koji je rekao da nije upoznat s ovim događanjima.

“Sjedište Ministarstva u Sarajevu nije informirano o ovome niti ima ikakvih saznanja. Znamo samo da se njena posjeta odvija prema planu”, rekao je Hadžović.

Inače, prema Vaskovićevim tvrdnjama, cijela priča počinje odlaskom Turković u Albaniju, gdje je provela 6. i 7. ožujka, da bi u Beč stigla 8. ožujka ove godine.

Kako on pojašnjava, njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je jučer u 16 sati, a ona je avionski let za Berlin imala u 18.

To znači da je validnost njenog PCR testa istekla prije ulaska u Njemačku, jer se u tu državu može ući samo s testom ne starijim od 48 sati.

Tijekom komunikacije Turković s dužnosnicima njemačkih vlasti ukazano joj je na tu činjenicu i preporučeno joj je da uradi novi test u Beču. Međutim, Turković nije imala vremena za to, jer je do leta ostalo samo dva sata.

“Turković je pozvala Sarajevo i nekom od podređenih naredila da njemačkim vlastima pošalju PCR test koji je ona ‘uradila’ 8. ožujka u glavnom gradu BiH, iako je u tom trenutku bila u Beču, pa to nije bilo izvodljivo. Taj test, koji je krivotvoren, jer ga Turković nije mogla uraditi u Sarajevu, pošto je bila u Beču, poslan je u Berlin”, piše Vasković.

Njemačke vlasti ministricu su, kako navodi, jasno stavile do znanja da su svjesne da im je iz Sarajeva poslan krivotvoreni PCR test.

Vlasti Njemačke su stoga zatražile da im se dostavi PCR test koji je Turković uradila prije odlaska u Albaniju, što je i učinjeno i na kraju su je pustili u Njemačku, navodi se u blogu.

Turković se u Berlinu sastala s Heikom Maasom, ministrom vanjskih poslova Njemačke.

/HMS/

error: Content is protected !!