Kad neće nitko drugi, onda će se kraljica sama uhvatiti detektivskog posla, piše Jutarnji list.

Istraga je počela, a na optuženičkoj klupi naći će se princ Charles, njegova supruga Camilla, princ William i vojvotkinja Kate, ali i drugi visokorangirani članovi kraljevske obitelji.

Kraljica Elizabeta II. ustrajna je u svom naumu da utvrdi što to možda rečeno Harryju Meghan, a da je shvaćeno kao rasizam.

A i koliko joj god štete Harry skupa sa svojom suprugom nanio, on je i dalje njezin omiljeni unuk, čini se. Stoga kreće s utjerivanjem pravde.

The Sun je jučer pisao kako Harry (36) i Meghan (39) imaju različite verzije o navodnoj rasističkoj primjedbi o njihovom nerođenom sinu Archieju, koju su otkrili u zajedničkom razgovoru s Oprah Winfrey.

Meghan je rekla poznatoj voditeljici da je stariji član kraljevske obitelji ispitivao Harryja dok je bila trudna ‘koliko će taman biti njihov sin’. No, Harry je kasnije rekao da su primjedbe dolazile u razgovorima prije nego što su se vjenčali i razgovaralo se o tome kako bi mogla izgledati njihova buduća djeca.

U utorak, nakon 24 sata šutnje, Kraljica je izdala kratko priopćenje podržavajući svoju obitelj.

“Cijela je obitelj tužna zbog saznanja koliko su Harryju i Meghan bile izazovne posljednje godine”, započinje.

“Pitanja koja se pokreću, posebno ona o rasi, su zabrinjavajuća”, nastavila je.

“Iako se neka sjećanja mogu razlikovati, shvaćamo ih vrlo ozbiljno i obitelj će im se obratiti privatno”, istaknula je kraljica dajući tako do znanja da su i njih neke situacije iz intervjua iznenadile budući da i sami nisu tako interpretirali u trenutku kada su se dogodile.

Dodala je da će Harry, Meghan i Archie uvijek biti jako voljeni članovi obitelji.

Očekuje se da će Kraljica razgovarati posebno s Harryjem, Charlesom i Williamom te da će i Kate i Camilla biti uključene u istragu. Kraljica je odlučila ne odustati dok ne sazna tko je i zašto teško uvrijedio par.

Harry i Meghan odbili su imenovati navodnog kraljevskog rasista, ali Oprah je rekla da su joj iza kamera dali do znanja da to nije 94-godišnja kraljica niti njezin suprug, 99-godišnji princ Philip.

Kraljičina izjava sugerira da Palača nije bila svjesna težine Meghaninih mentalnih problema. Ona je u intervjuu otkrila da je imala samoubilačke misli i da su joj kraljevski službenici odbili pomoći, kao i neki visokorangirani članovi obitelji što je rekla u intervjuu, ali oni koji štite monarhiju nekako su to odlučili zanemariti i uperiti prst samo u nesnalažljivu Meghan koja je u jednom trenutku razgovora s Oprah čak istaknula da nije mogla pozvati Uber pred Palaču i sama otići u potražiti pomoć za svoje mentalne probleme jer to tako jednostavno ne funkcionira.

Trenutno se istražuje kome se sve vojvotkinja obratila zbog svojih psihičkih problema.

“Jedna od stvari koja će se razmotriti je zašto je Meghan, pobogu, uopće otišla po pomoć u odjel ljudskih resursa, a ne starijim članovima obitelji. Oni imaju puno medicinskih stručnjaka koji su mogli pomoći u svemu”, rekao je izvor blizak britanskom dvoru.

Izvori bliski princu Charlesu inzistiraju da se on nikad nije ponio rasistički prema paru i da je ponosan na Britaniju kao nerasističku zemlju.

“William i njegov otac godinama progovaraju o rasizmu i mentalnom zdravlju. Optužba da su mogući rasisti je duboko uznemirujuća i pogrešna. William je također zabrinut što je njegova supruga Kate nepotrebno upletena u sve to”, dodao je izvor.

Kraljica je već imala nekoliko poziva preko Zooma s Harryjem i Meghan, a planira razgovarati s njima i idućih tjedana kako bi raščistili sve nesporazume.

PIŠE LADA NOVAK STARČEVIĆ/JL

error: Content is protected !!