U četvrtak je u Londonu na rasporedu prvi ogled osmine finala Europske lige između Tottenhama i Dinama. Strateg Spursa Jose Mourinho na konferenciji za medije najavio je dvoboj s hrvatskim prvakom.

Dinamo će biti pravi test za Mourinhovu momčad. Igrači Zorana Mamića neporaženi su ove sezone u Europskoj ligi u kojoj su slavili u zadnjih šest utakmica.

– U ovoj fazi natjecanja nema laganih protivnika niti loših momčadi. Dinamo nije tu slučajno, dobra su momčad i s tehničke i fizičke strane, rekao je portugalski strateg poručivši da neće biti lako.

– Dinamo je iskusna momčad, igra u Europi svake godine i u svojim redovima ima puno igrača koji su u reprezentaciji. Momčadi s kojima smo dosad igrali u Europskoj ligi na drugom su nivou, bit će to teška utakmica za nas, rekao je Mourinho.

Uoči dvoboja s Modrima, Tottenham je u nedjelju upisao uvjerljivu pobjedu nad Crystal Palaceom od 4:1 u 27. kolu Premier lige uz dva gola i dvije asistencije sjajnog Harryja Kanea.

– Protiv Dinama neće igrati ista momčad koja je pobijedila Palace, ali tko god izađe na teren bit će jednako moćan, dodao je Portugalac.

Mourinha su pitali bi li neki igrači Dinama, poput Brune Petkovića i Dominika Livakovića, mogli igrati u Premier ligi, no izbjegao je odgovor: – Imam svoje mišljenje o tome, no zadržat ću ga za sebe. Ne želim da njihovi menadžeri izvrću moje riječi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!