Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić u srijedu su doživjeli svoj drugi poraz u ovoj sezoni i ostali bez polufinala u konkurenciji parova na ATP turniru u Dohi, gdje su ih svladali Francuzi Jeremy Chardy i Fabrice Martin sa 6-4, 6-4.

Bila je to repriza polufinala prošlotjednog turnira u Rotterdamu, gdje su Mektić i Pavić osvojili svoj treći ovosezonski naslov, a francuski par im uzvratio za poraz u dvoboju odigranom prije četiri dana.

Chardyju i Martinu je bio dovoljan po jedan ‘break’ u svakom setu, jer su Mektića i Pavića ostavili sa samo jednom prilikom za oduzimanje servisa, koju hrvatski par nije uspio realizirati.

Bio je ovo 19. meč ove sezone za hrvatski par, a Francuzi su se pridružili osvajačima Australian Opena Ivanu Dodigu i Slovaku Filipu Polašeku, jedinoj kombinaciji koja je uspjela svladati Mektića i Pavića u 2021.

Tako je hrvatski tenis ostao bez predstavnika na ATP turniru u Dohi, jer su već u prvom kolu turnira parova ispali Dodig i Polašek, a Borna Ćorić je odustao od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji zbog bolova u ramenu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!