Na jučerašnjem sastanku uprave HKK Zrinjski doneseno je nekoliko stavki koje će donijeti određene promjene u budućem radu mostarskog kluba. Najvažnija točka današnjeg sastanka bila je imenovanje Marija Glibića za šefa omladinskog pogona HKK Zrinjski.

Sprega Marija Glibića i Zrinjskog je duga i jaka. Tijekom 90-tih godina bio je član seniorskog tima Plemića, poslije karijere je jedno vrijeme obnašao poziciju kondicijskog trenera momčadi a proteklih nekoliko godina je član klupske uprave. Glibić je proteklih 15 godina uspješan voditelj (i osnivač) Univerzalne škole sporta Sport Talent kroz koju je u tih 15 godina prodefiliralo više tisuća djece. Imenovanje Glibića za šefa omladinskog pogona sugerira da će se i suradnja između HKK Zrinjski i Sport Talenta nastaviti te dobiti još jaču dimenziju.

Trenutno je u Zrinjskom, u kadetskom i juniorskom pogonu, velika većina igrača upravo iz Sport Talenta, dok je cijeli tim predkateda upravo iz UŠS Sport Talent koji jako uspješno nastupa u ligi pod paskom KS HB. Glibićev, a i klupski cilj bit će to da u budućnosti u dresu HKK Zrinjski nastupa što više domaćih košarkaša, što su ova teška vremena koje je pandemija koronavirusa prouzročila, pokazala da je izvedivo jer u mostarskom klubu danas igra veliki broj proizašlih upravo iz omladinskog pogona.

AU: B.B./pogled.ba

error: Content is protected !!