Odigrana su prva četiri susreta osmine finala Europske nogometne lige.

Uz nama najzanimljiviji ogled u Londonu gdje Tottenham od 21 sat igra protiv hrvatskog prvaka Dinama, jedan od zanimljivijih dvoboja bio je onaj na Old Traffordu. U sudaru europskih velikana Manchester Uniteda i Milana nije bilo pobjednika, završilo je 1:1, a Talijani su do remija stigli u drugoj minuti sučeve nadoknade.

Milan je u Englesku došao bez Zlatana Ibrahimovića, ali i bez Hrvata Ante Rebića i Marija Mandžukića. Uoči dvoboja s Milanom Crveni vragovi slavili su u gradskom derbiju u Premier ligi s 2:0 prekinuvši nevjerojatni niz Manchester Cityja od 21 pobjede u svim natjecanjima. Na krilima te velike pobjede dočekali su Milan, no na kraju razočarani čekaju uzvrat na San Siru.

U dvoboju protiv talijanskog velikana Manchester United je poveo u 50. minuti preko Amada Dialloa.  Za 18-godišnjeg Bjelokoščanina ovo je bio prvi pogodak u dresu Manchestera u njegovom drugom nastupu otkako je u siječnju stigao iz Atalante.

Talijani su vrijedan pogodak pred uzvrat u Milanu postigli u drugoj minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio danski stoper Kjaer glavom nakon kornera. Milanu je u 12. minuti poništen pogodak, zabio je Kessie, no nakon pregleda videosnimke gol je poništen zbog igranja rukom. 

U Pragu su Slavia i škotski Rangers također odigrali 1:1. Domaći su vodili golom Rumunja Stanciua (7), a za Rangerse je izjednačio Šveđanin Helander (36). Borna Barišić je odigrao cijeli susret za novoga škotskoga prvaka.

Villareal je s uvjerljivih 2:0 slavio u Kijevu protiv Dinama golovima Paua Torresa (30) i Albiola (52), dok je Ajax u Amsterdamu tek u drugom dijelu slomio Young Boyse pobijedivši s uvjerljivih 3:0. Klaassen je doveo Ajax u vodstvo u 62. minuti, na 2:0 u 82. povisio je Tadić, a konačnih 3:0 postavio je Brobbey u drugoj minuti sučeve nadoknade.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!