Hrvatska rukometna reprezentacija sutra putuje na turnir olimpijskih kvalifikacija koji je na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Montpellieru.

Turnir su, uoči posljednjeg treninga u Zagrebu, najavili Ivan Martinović i Marin Šego.

– Mi stavljamo fokus na nas, gledamo kako mi treniramo, kako mi igramo. Jučer smo malo igrali međusobno, taktizirali kako Francuska igra u napadu, kako igra obranu. Dosta gledamo video, gledamo i Portugal i Tunis, nema tu puno vremena. Sve pomalo, trebamo se spremiti, rekao je Martinović.

Uz Hrvatsku i domaćina Francusku u Montpellieru će nastupiti i Portugal i Tunis. Hrvatska prvi susret igra u petak u 21.00 sati  protiv domaćina Francuske.

– Protiv svakog mi trebamo ići na pobjedu, nema veće motivacije od Olimpijskih igara. Od početka moramo dati sve što imamo i ići po pobjedu, dodaje Martinović.

Dan poslije, Hrvatsku čeka susret s Portugalom u 18.30 sati, a posljednjeg dana turnira, u nedjelju 14. ožujka u isto vrijeme naša reprezentacija igra protiv Tunisa.

– Ne bih rekao da je bilo puno promjena, ista smo ekipa. Atmosfera je super, dobro treniramo, uvijek nam je gušt skupa trenirati u dvorani i hotelu, zaključio je hrvatski vanjski igrač.

Dvije najbolje reprezentacije izborit će nastupu u Tokiju.

– Moramo biti optimistični, što je bilo je prošlo, to smo zaboravili. Najvažnije da smo zdravi i na okupu, nadamo se dobrom rezultatu u Montpelliereu, rekao je Marin Šego te nastavio:

– Francuzi su pod većim pritiskom, ali turnir je za Olimpijske igre. Igraju kod kuće, imali su promjena u ekipi, novi trener, nisu igrali kako su znali. Presing je na njima, ali mi smo kompletni i želimo na Olimpijske igre.

Kao što je poznato, Hrvoje Horvat je na ovim kratkim pripremama imao 21 igrača na raspolaganju. Budući da najveću gužvu ima na vanjskim pozicijama, odlučio je zahvaliti se Mateju Hrstiću.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!